Ontwikkeling & productieproces

Een ding waar het veel bedrijven nog aan schort in de cosmetica-industrie is in onze ogen transparantie. Je ziet vaak niet waar deze bedrijven mee bezig zijn of hoe producten ontwikkeld worden. Op deze pagina willen wij jou een kijkje geven achter de schermen bij Rossberck.

Nieuwe producten

Hieronder vermelden wij de nieuwe producten waarmee we bezig zijn. 

Naast huidverzorgingsproducten willen wij ons ook gaan richten op supplementen. Dit omdat supplementen zeker een goede toevoeging kunnen zijn bij een goede zelfzorg. Zodoende zijn wij begonnen met het ontwikkelen van een supplement voor huid, haar en nagels.

Dit supplement wordt rijk aan vitamines en mineralen en zal de volgende ingrediënten bevatten:

 • MSM
 • Bamboe extract
 • Biotine
 • CoQ10
 • Kelp
 • Hyaluronzuur
 • Vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B12, C en E

Wij merkten dat droge handen een groot probleem is onder onze doelgroep. Voornamelijk in de winter. Vandaar dat wij bezig zijn met een hydraterende en niet plakkende handcrème. Deze handcrème zal een neutrale geur bevatten, zodat deze geur niet lang op de handen aanwezig is.

Veel mensen lopen rond met een droge lichaamshuid. Het is eigenlijk heel belangrijk om ook deze huid goed te hydrateren. Vooral na het douchen. Vandaar dat wij begonnen zijn met het ontwikkelen van een hydraterende en snel intrekkende bodylotion.

Baardverzorging is bij veel mannen een dagelijkse klus. Om ook hiervoor een kwalitatieve en eerlijke optie voor te bieden, zijn wij begonnen met het ontwikkelen van baardproducten.

De volgende producten worden ontwikkeld:

 • Baardolie
 • Baardwax
 • Baardverzorgingsaccessoires

Volg ons op Instagram of TikTok en mis niks over de ontwikkeling van nieuwe producten en help ons mee met het ontwikkelen van nieuwe producten!

Hoe maken wij producten?

Hoe komen producten binnen Rossberck tot stand? Dat laten wij jou graag zien! Zoals je hierboven ziet gaat een product door verschillende fasen heen, voordat het bij ons in de shop komt. 

Stap 1: Onderzoek

De ontwikkelingsfase bestaat vooral uit het doen van markt- en literatuuronderzoek. In deze fase onderzoeken we wat voor een soort product het gaat worden, welke eigenschappen dit product moet hebben en welke ingrediënten hierin een belangrijke rol kunnen spelen. 

In deze fase worden veel wetenschappelijke onderzoeken gelezen. Deze onderzoeken worden gebruikt voor de uiteindelijke keuze van ingrediënten.

Zodra wij de keuze voor ingrediënten gemaakt hebben, wordt er een formule op papier gemaakt. Deze formule keuren wij met behulp van externe experts. Zodra de formule op papier is goedgekeurd, gaat het de product de volgende fase in.

Stap 2: Samples

Zodra de formule op papier is goedgekeurd, worden er samples gemaakt. Deze samples testen wij op onszelf. Ook vrienden en familie helpen altijd mee om samples van nieuwe producten te testen. 

Deze samples testen wij op een aantal zaken zoals: smeerbaarheid, gevoel op de huid, reactie van de huid, textuur, geur en werking. 

Mocht een sample niet goed genoeg zijn, dan wordt de formule aangepast en worden er nieuwe samples ontwikkeld.

Is een sample goed genoeg, dan gaat het product de testfase in.

Stap 3: Laboratoriumtesten

De testfase begint zodra de samples zijn goedgekeurd. 

Voordat een product de markt op mag, moeten er verschillende testen worden uitgevoerd. 

De volgende testen worden uitgevoerd:

 • Challenge test: bij deze test wordt er onderzocht of er geen bacterie – en/of schimmelgroei plaatsvindt in het product
 • Stabiliteitstest: deze test wordt uitgevoerd om de houdbaarheid van een product te bepalen

 

De losse ingrediënten worden al vaak getest door de leverancier zelf en worden geleverd met uitgebreide veiligheidsinformatiebladen. 

Testen worden nooit uitgevoerd op dieren. Dierproeven zijn in Nederland al sinds 1997 bij wet verboden. Sinds 2004 geldt er ook een Europese wetgeving die dierproeven verbiedt. 

De testen worden uitgevoerd in een cosmetisch laboratorium volgens de richtlijnen ISO 9001, ISO 122716 en de wetgeving van de EEG.

Stap 4: Productie

Als een product goed uit de testfase is gekomen, kan de productie beginnen. In deze fase wordt de eerste batch van het product geproduceerd. Deze fase duurt ongeveer 3 weken.

Ook de batch die wordt geproduceerd ondergaat strenge controles. Hierbij wordt getest of er geen bacterie- of schimmelgroei plaatsvindt. 

Productie vindt plaats in een cosmetisch laboratorium volgens de richtlijnen ISO 9001 en ISO 122716. Daarnaast vindt de productie plaats via het kwaliteitsborgingssysteem GMP (Good Manufacturing Practices).  Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit tijdens de gehele productie gewaarborgd kan worden.