Vermoeid gezicht? Zo pep je je gezicht op!

vermoeid gezicht

Inhoudsopgave

Aangesproken worden op een vermoeid gezicht is nooit fijn. Zeker niet als je je niet vermoeid voelt. Vragen als “heb je een slechte nacht gehad?” of “heb je niet lekker geslapen?” kunnen je hieraan laten twijfelen. Je kijkt even in de spiegel en ziet dat je een vermoeid gezicht hebt. Hier vind je een aantal tips die je kunnen helpen om een vermoeid gezicht op te peppen.

1. Slaap genoeg en voorkom een vermoeid gezicht

Te weinig slaap is de meest voor hand liggende reden als je een vermoeid gezicht hebt. Als je niet genoeg geslapen hebt kan het zijn dat je met rode ogen of met donkere kringen rondloopt. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en dus moet je genoeg rust pakken. Dat betekent dat je zowel gedurende de dag rust momenten moet pakken, maar ook moet proberen om minimaal zeven uur per nacht te slapen.

Dat is niet alleen beter voor een vermoeid gezicht, maar helpt daarnaast ook nog eens om je huid te herstellen bij irritaties of als je verbrand bent.

2. Hydrateer en voeding

Drink genoeg water zodat je huid gevoed wordt. Daarnaast zuivert water je lichaam zodat je huid er gladder en voller uitziet.

Voor het snel oppeppen van een vermoeid gezicht plens je koud water in je gezicht. Je moet dan wel even doorzetten, want het kan behoorlijk koud zijn. Je ziet direct resultaat aangezien het ontzwellend werkt. De bloedvaten trekken samen waardoor je er frisser uit gaat zien.

Je kunt ook kijken welk eten goed is voor je huid. Het is belangrijk om de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid binnen te krijgen.

3. Verzorg je huid

Je huid kun je op een aantal manieren goed verzorgen zodat je geen vermoeid gezicht meer hebt en er frisser uitziet.

3.1. Masseer je gezicht

Hoe raar het misschien ook klinkt, je gezicht masseren helpt tegen vermoeidheid. Maak kleine draaiende bewegingen met je vingers en duw zachtjes op je huid. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor het lichte zwellingen tegengaat. Doe dit waar je het meest last hebt van zwelling zodat je gezicht er weer wat frisser gaat uitzien.

3.2. Verzorgingsproducten

Een vermoeid gezicht kan ook het resultaat zijn van een droge huid. Het is dan ook belangrijk om je gezicht goed te verzorgen door het gebruik van verzorgingsproducten. Reinig je huid goed voordat je deze producten gebruikt. Vitamines helpen ook om je huid in goede conditie te houden. Let dus ook op de ingrediënten van deze producten. 

Bekijk onze gezichtsverzorgingsproducten. Je leest hier ook meer over hoe je je gezicht verzorgt in 3 stappen.