Gratis verzending vanaf €30

Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden

Achteraf betalen met Klarna

Waar word je snel bruin van?

Waar wordt je snel bruin van
Inhoudsopgave

De zomer is weer in aantocht en dan is een bruin kleurtje wel belangrijk. We willen het liefst zo bruin mogelijk worden in een korte periode. Hoe word je snel bruin? En waar word je snel bruin van? Allemaal vragen die beantwoord worden in deze blog.

Hoe word je snel bruin?

Bruin worden is iets dat ons bezighoudt in de zomer. Zeker in Nederland willen we meteen genieten van de zon als deze uitkomt. We willen dan ook meteen optimaal genieten en meteen resultaat zien dat we in de zon hebben gezeten. Helaas lukt het niet altijd om in een paar dagen tijd een zichtbaar bruin tintje te hebben. Hier lees je een aantal tips die je kunt volgen om snel bruin te worden

Huid scrubben voor het zonnen

Voordat je gaat zonnen is het belangrijk om de dode huidcellen te verwijderen door je huid te scrubben. Tijdens het bruinen kleuren je huidcellen, dus als de nieuwe huidcellen aan de oppervlakte komen verkleuren deze sneller. Zo behoud je de bruine kleur ook langer. Het is wel belangrijk om erop te letten dat je niet te hard en te veel scrubt. Je kunt dan je huid beschadigen waardoor je de nieuwe, gezonde huidcellen weer beschadigt. 

Bewegen in de zon

Door te bewegen in de zon zorg je ervoor dat alle kanten van je lichaam zonlicht krijgen. Zo word je mooi en egaal bruin. Afhankelijk van de temperaturen kun je ook gaan sporten. Gedurende het sporten zorgt het zweten voor extra weerkaatsing van het zonlicht, zodat je nog sneller bruin word. Let er dan wel op dat je genoeg hydrateert zodat je genoeg vocht in je lichaam houdt en dat je de zon vermijd tussen 12 en 15 uur omdat deze dan het felst is. 

Gebruik van zonnebrandcrème en aftersun

Zonnebrandcrème gebruiken is ook belangrijk om snel bruin te worden. Vaak denken we dat we sneller bruin worden zonder zonnebrandcrème. Echter is het zo dat je dan minder lang kan blijven zitten in de zon omdat je sneller verbrandt. Door het gebruik van zonnebrandcrème kun je langer blijven zitten in de zon, en zorg je er dus voor dat je sneller een bruin tintje krijgt. Na het zonnen is het dan ook aan te raden om aftersun te gebruiken. Het verkoelt je huid, herstelt je huid en zorgt ervoor dat je niet gaat vervellen. Dit is natuurlijk heel belangrijk als je je bruine kleur voor een langere tijd wil behouden. 

Ga zonnen aan het water

Water reflecteert uv-straling waardoor je sneller bruin word. Met hoge temperaturen is het heerlijk om aan zee of bij een zwembad te zitten. Ook dan is het wel belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrandcrème. Door de extra straling word je wel snel bruin maar moet je ook je huid goed beschermen. 

Goede verzorging van de huid om snel bruin te worden

Snel bruin worden klinkt heel fijn. Probeer het te verdelen door iedere dag even te zonnen in plaats van hele dagen. Dat is veel beter voor je huid en geeft het de kans om te herstellen. Daarnaast is het belangrijk om je huid goed te verzorgen zodat deze na het zonnen snel kan herstellen waardoor je jouw bruine kleur langer behoudt. 

Bekijk onze producten voor gezichtsverzorging om niet alleen na het zonnen je gezicht goed te verzorgen, maar het een routine te maken voor iedere dag.

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Wat voor een puistjes heb ik?

Wat voor een puistjes heb ik?

Puistjes, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Ze kunnen frustrerend zijn en onze huid ontsieren. Maar…
Alles wat je moet weten over puitjes uitknijpen

Alles wat je moet weten over puitjes uitknijpen

Veel mannen besteden vandaag de dag steeds meer aandacht aan hun uiterlijk en willen fris en stralend voor de dag…
Hoe krijg je blackheads weg op je neus?

Hoe krijg je blackheads weg op je neus?

Blackheads, oftewel mee-eters, zijn kleine zwarte puntjes op je neus die ontstaan wanneer talg en vuil zich ophopen in je…