Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €30
30 dagen Niet Goed = Geld Terug

🖤 Black Friday Deal: tot wel 25% extra korting op alle producten! 🔥

Is Disodium Laureth Sulfosuccinate een vorm van sulfaat?

Inhoudsopgave

De ingrediënten in verzorgingsproducten worden steeds belangrijker en mensen worden zich hier steeds bewuster van. In een eerdere blog over sulfaat beschreven wij al de negatieve gevolgen van sulfaat in verzorgingsproducten. Nu gaan we het hebben over een stof die er op lijkt: Disodium Laureth Sulfosuccinate.

De Deep Mint Face Wash bezit het ingrediënt “Disodium Laureth Sulfosuccinate“. Hiervan wordt vaak gedacht dat dit ook een vorm van sulfaat is. Dit is echter niet waar. In deze blog wordt uitgelegd waarom.

Wat is Disodium Laureth Sulfosuccinate?

DLS is een oppervlakteactieve stof met een reinigende functie. Deze stof wordt ook veel gebruikt vanwege de schuimende werking.

Het is een veel voorkomende stof in ‘natuurlijke’ en ‘groene’ verzorgingsproducten. Dit komt omdat deze stof een perfecte en niet-schadelijke vervanger is voor sulfaat. Dit komt omdat DLS geen irriterende eigenschappen bezit.

Disodium Laureth Sulfosuccinate wordt vooral veel terug gevonden in shampoo’s en andere reinigingsproducten, zoals bijvoorbeeld in douchegel’s of face washes. DLS staat bekend als zeer mild voor de huid en het haar, zelfs bij hogere concentraties.

Moet ik Disodium Laureth Sulfosuccinate vermijden?

Het is niet nodig om dit ingrediënt te vermijden. DLS is een milde stof voor de huid en zorgt nauwelijks voor huidproblemen. Verder wordt het gezien als een extreem veilige stof om te gebruiken in cosmetische producten. Dit komt ook mede doordat Disodium Laureth Sulfosuccinate bestaat uit grotere moleculen. Hierdoor kan deze stof de huid niet binnendringen.

Sulfaatvormen zoals, SLS (Sodium Lauryl Sulphate) en SLES (Sodium Laureth Sulphate) bestaan uit kleinere moleculen. Deze dringen door de huid, waardoor het huidirritatie kan veroorzaken.

De veiligheid en mildheid van DLS is te wijten aan het feit dat de sulfaat-ion verwijderd is en vervangen is door een gesulfoneerd ester. Het resultaat hiervan is een effectief reinigende stof dat veiliger en milder is voor de huid en het haar.

Voor welke ingrediënten moet ik dan wel uitkijken?

Voornamelijk de bekendste sulfaat vormen als SLS (Sodium Lauryl Sulphate) en SLES (Sodium Laureth Sulphate) kunnen huidirritatie veroorzaken. Wanneer je een gevoelige huid hebt of merkt dat je huid er slecht op reageert, is het verstandig om producten met SLS en SLES te vermijden. Hier lees je meer over sulfaat en waarom wij geen sulfaat gebruiken in onze producten.

Bekijk hier verder alle informatie over alle ingrediënten die wij gebruiken in onze producten. 

[gap]

De juiste verzorgingsproducten

Opzoek naar sulfaatvrije producten? Wij van Rossberck ontwikkelen verzorgingsproducten met een basis van natuurlijke ingrediënten en zonder schadelijke ingrediënten zoals: sulfaten, parabenen, PEG’s, siliconen, parfum en microplastics. De producten zijn 100% Cruelty-Free en Vegan.

Onze gezichtsreiniger is 100% vrij van sulfaten. Als vervanger van sulfaat hebben we Disodium Laureth Sulfosuccinate toegevoegd.

Gebruik de kortingscode: SULFAAT10 en krijg direct 10% korting op je bestelling!

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Skincare Routine voor mannen

Skincare Routine voor mannen

Heb je jezelf al eens afgevraagd waarom skincare routines vaak als ‘alleen voor vrouwen’ worden beschouwd? Wij wel en wij…
Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging is al lang niet meer alleen voor vrouwen. Ook mannen hebben baat bij een goede gezichtsreiniging routine om hun…
Zo hydrateer je als man je droge handen gedurende de dag

Zo hydrateer je als man je droge handen gedurende de dag

Heb je ook vaak last van droge handen? Veel mannen hebben te maken met een droge, schrale of geïrriteerde huid…