Gezichtsverzorging voor mannen

Ontdek goede gezichtsverzorging voor mannen. Onze gezichtsverzorgingsproducten zijn vrij van: sulfaten, parabenen, PEG’s, siliconen, parfum en microplastics. De producten worden geheel dierproefvrij ontwikkeld, getest en geproduceerd in Nederland.

Gezichtsverzorging voor mannen

Ontdek goede gezichtsverzorging voor mannen.

Onze gezichtsverzorgingsproducten zijn vrij van: sulfaten, parabenen, PEG’s, siliconen, parfum en microplastics.

De producten worden geheel dierproefvrij ontwikkeld, getest en geproduceerd in Nederland.

Face Care Systems

Omdat gezichtsverzorging vaak onnodig moeilijk gemaakt wordt, hebben wij 2 pakketen samengesteld die jou volledig kunnen ondersteunen. Dit zijn onze Face Care Systems. Dit zijn complete skin care routines in één pakket. Profiteer daarnaast van hoge pakketkortingen!

Losse producten

Het verzorgen van je gezicht in 3 stappen

Stap 1: reinigen van het gezicht

Vuil op de huid is hydrofoob. Dit betekent dat het zich niet hecht aan water. Vandaar dat je gezicht wassen met alleen maar water eigenlijk weinig nut heeft. Om vervelende irritaties en ontstekingen te voorkomen is het dus essentieel om een gezichtsreiniger te gebruiken.

Deep Mint Face Wash

Deze Face Wash reinigt op een milde manier de huid en de baard en voorkomt dat poriën verstopt raken. Voorkomt een droge en gevoelige huid na het reinigen. Stimuleert de aanmaak van nieuwe en gezonde huidcellen.

Stap 2: scrubben van het gezicht

Deze stap wordt door mannen vaak overgeslagen. Het scrubben van je gezicht is best belangrijk. Hierdoor laten dode huidcellen gemakkelijker los. Waardoor de huid beter nieuwe en gezonde huidcellen kan produceren. Daarnaast zorgt scrubben er ook voor dat dieperliggend vuil wordt verwijderd. 

Double Duty Face Scrub

Deze gezichtsscrub zorgt voor een zachte, gladde en gezonde huid door de huid te reinigen, dode huidcellen te verwijderen en cel vernieuwing te stimuleren. Bevat fijne korrels voor een milde scrub.

Stap 3: hydrateren van het gezicht

Naast het reinigen van het gezicht is deze stap ook erg belangrijk voor een gezonde gezichtsverzorging. Een hydraterende gezichtscrème zorgt ervoor dat de huid niet uitdroog en in perfecte balans blijft. Door het aanbrengen van een hydraterende gezichtscrème na het reinigen en scrubben zal je gezichtshuid fijn en comfortabel aanvoelen.

Defense Plus Face Moisturizer

Deze gezichtscrème neemt de taken van een dagcrème, nachtcrème, anti-aging serum en aftershave lotion op zich. Lekker multifunctioneel en effectief.

Gezichtsverzorging mannen: hoe verzorg jij het beste je gezicht?

Hier lees je alles over de juiste gezichtsverzorging voor mannen. Gezichtsverzorging wordt vaak geassocieerd met vrouwelijkheid. Dit is erg zonde, want ook voor mannen is het verstandig om hun gezicht goed te verzorgen. Zo kunnen veel vervelende huidontstekingen en -irritaties voorkomen worden.

In deze uitgebreide gids komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De werking van de huid
 • Welk huidtype heb ik?
 • De perfecte routine voor je gezichtshuid
 • Gezichtsverzorgingstips

1. De werking van de huid

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Hierdoor is het een zeer belangrijk onderdeel van ons lichaam.

De huid heeft meerdere belangrijke taken:

 • Beschermen en bedekken van het lichaam
 • De lichaamstemperatuur op peil houden
 • Aanmaken van vitamine D
 • Uitdroging voorkomen
 • Signalering van pijnprikkels

 

De huid bestaat uit 3 lagen. Dit zijn de opperhuid, lederhuid en het onderhuids bindweefsel.

1.1. Opperhuid

De opperhuid, ook wel epidermis genoemd, is het buitenste laagje van de huid. Deze laag wordt constant vernieuwd. De opperhuid bestaat ook weer uit twee onderdelen. Dit is de hoornlaag en de slijmlaag.

De hoornlaag ligt bovenaan het oppervlakte en heeft een beschermende functie. In deze laag bevinden zich ook de hoorncellen. Deze worden constant vernieuwd. De nieuwe cellen ontstaan in de slijmlaag en worden als het ware naar boven geduwd. Deze nieuwe cellen vervangen uiteindelijk de dode huidcellen op de hoornlaag.

1.2. Lederhuid

De tweede laag van de huid is de lederhuid, ook wel dermis genoemd. In de lederhuid bevinden zich vele cellen en weefsels. De lederhuid bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Bloedvaten, zorgen voor de aanvoering van zuurstof en bloed
 • Lymfevaten, zorgen voor de afvoer van afvalstoffen
 • Zenuwen, herkennen prikkels
 • Talgklieren, beschermen tegen uitdroging van haar en huid

 

De lederhuid wordt niet vernieuwd zoals bij de opperhuid wel gebeurd. De belangrijkste taken van lederhuid is het voeden van de opperhuid en het zorgen voor stevigheid en elasticiteit.

Daarnaast heeft deze laag ook een grote verdedigende rol. Virussen en bacteriën worden in de lederhuid herkent en zoveel als mogelijk onschadelijk gemaakt.

1.3. Onderhuids bindweefsel

Het onderhuids bindweefsel scheidt de huid van de spieren en pezen. Deze laag zorgt voor extra bescherming en bevat: vet, bindweefselschotten, bloedvaten, talgklieren en haren.

2. Welk huidtype heb ik?

Je hebt misschien al een vermoeden dat je een droge, vette of gevoelige huid hebt, maar weet je eigenlijk wel echt welk huidtype je hebt? Kennis van je huidtype kan je veel opleveren. Zo weet je in de toekomst welke producten het meest geschikt zijn voor jou en op welke manier je het beste je gezicht kunt verzorgen.

Er bestaan pakweg 4 verschillende soorten huidtypes. Dit zijn:

 1. Droge huid
 2. Vette huid
 3. Gecombineerde huid
 4. Normale huid

 

Wil je weten welk huidtype jij hebt? Test het dan hier!

2.1. Droge huid

Droge huid produceert minder talg dan een normale huid. Als gevolg van het gebrek aan talg mist de droge huid de lipiden die nodig zijn om vocht vast te houden. Ook de beschermende functie van de huid neemt dan af.

Een droge huid is meestal dof en kan ruw of zelfs schilferig worden. De huid voelt vaak trekkerig of minder elastisch aan en kan meer zichtbare tekenen van huidveroudering tonen. Bovendien kan de huid jeuken of snel geïrriteerd raken.

Kenmerken droge huid:

 • een droge en ruwe textuur
 • trekkerig gevoel
 • minder elasticiteit
 • dof uitzien
 • mogelijke jeuk en irritatie
 • schilfers

 

Lees hier meer over de droge huid.

2.2. Vette huid

Een vette huid produceert teveel aan talg waardoor de huid er glimmend uitziet en vet aanvoelt – vooral in de T-zone (voorhoofd, neus en kin).

Bij een vette huid zijn de poriën vaak grof en goed zichtbaar. De kans op acne en puistjes is bij deze huidtype ook groter dan bij een normale huid.

Kenmerken vette huid:

 • vergrote, duidelijk zichtbare poriën
 • een glans
 • dikkere, bleke huid: de bloedvaten zijn vaak niet zichtbaar

 

Lees hier meer over de vette huid.

2.3. Gecombineerde huid

Een gecombineerde huid is, zoals de naam al zegt, een huid die bestaat uit een mix van huidtypes. Bij de gecombineerde huid verschillen de huidtypes in de T-zone (voorhoofd, neus en kin) en op de wangen. Vaak bestaat de T-zone uit een vette huid en de wangen uit een droge huid.

Kenmerken gecombineerde huid:

 • een vette T-zone (voorhoofd, kin en neus)
 • vergrote poriën en onzuiverheden in de T-zone
 • normale tot droge wangen

 

Lees hier meer over de gecombineerde huid.

2.4. Normale huid

De normale huid is evenwichtig en voelt noch droog noch vet aan. De huid is niet gevoelig voor puistjes, schilfertjes, een glad of trekkerig gevoel. De poriën zijn over het algemeen klein, de huidtextuur is glad. Verder is de huid ook minder gevoelig en heeft minder kans op acne en puistjes.

De T-zone (voorhoofd, kin en neus) kan wat vet zijn, maar over het algemeen zijn talg en vocht in balans en is de huid niet te vet of te droog.

Kenmerken normale huid:

 • fijne/kleine poriën
 • een goede doorbloeding
 • zachte en gladde textuur
 • geen onzuiverheden

 

Lees hier meer over de normale huid.

2.5. Huidtesten

Wist jij dat het best gemakkelijk is om te kijken welk huidtype jij hebt? Via een simpele vragenlijst kom jij erachter welk huidtype je hebt.

Wil je erachter komen welk huidtype jij hebt? Doe dan hier de test!

3. Dé routine voor een goede gezichtsverzorging voor mannen

Zoals je hierboven gelezen hebt, bestaan er 4 verschillende huidtype. Elk huidtype heeft een ander soort verzorging nodig. In principe zijn 3 handelingen belangrijk voor elk soort huidtype. Deze handelingen zijn: reinigen, scrubben en hydrateren.

3.1. Reinigen

De eerste en meest belangrijke stap voor een juiste gezichtsverzorging voor mannen is het reinigen van de gezichtshuid. Veel mannen wassen hun gezicht nog met alleen water en zeep. Het advies is om hier direct mee te stoppen.

Vuil op de huid is hydrofoob. Dit betekent dat het vuil zich niet zal hechten aan water. Hierdoor heeft je gezicht reinigen met alleen water weinig zin.

Ook zeep is niet goed om te gebruiken. De pH-waarde van zeep is over het algemeen een stuk hoger dan de pH-waarde van de huid. Hierdoor kan de huid uitdrogen en gaan irriteren.

Stappenplan:

 1. Maak je gezicht goed vochtig met warm water. Hierdoor gaan de poriën van de huid openstaan.
 2. Gebruik een face wash/gezichtsreiniger om vuil uit de poriën en van de huid te verwijderen. Masseer de face wash/gezichtsreiniger ongeveer 30 seconden goed in. Hierdoor wordt het vuil grondig verwijderd.
 3. Spoel de face wash/gezichtsreiniger goed af met koud water. Koud water zorgt ervoor dat je poriën weer sluiten. Dit voorkomt dat vuil zich snel weer zal ophopen in de poriën
 4. Dep je gezicht altijd droog met een schone handdoek. Ook handdoeken verzamelen bacteriën en vuil. Het gebruiken van een niet schone handdoek, kan huidirritaties zoals acne veroorzaken.

 

Heb je een droge huid? Dan is het verstandig om een face wash te gebruiken die geen sulfaat en parfum bevat. Deze twee ingrediënten kunnen erg irriterend werken op de huid. Ook voor de andere huidtypen is het verstandig om deze ingrediënten te vermijden.

Het is verstandig om je gezicht 2x per dag te reinigen, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Bij een droge huid kan 1x per dag reinigen ook al genoeg zijn.

3.2. Scrubben

Scrubben is een onderdeel dat vaak wordt overgeslagen bij gezichtsverzorging voor mannen.

Elke dag laat je huid gemiddeld 30.000 huidcellen los. Het proces van cel vernieuwing is dus constant gaande. Dode huidcellen kunnen een droge en schilferige gezichtshuid en verstopte poriën veroorzaken. Het niet volledig verwijderen van dode huidcellen kan een doffe en grauwe huid veroorzaken.

Om je huid een extra handje te helpen, is het verstandig om een scrub aan te brengen. Een scrub zorgt er voornamelijk voor dat dode huidcellen sneller de huid loslaten. Hierdoor zal de huid gladder en zachter aanvoelen.

Daarnaast verwijdert een scrub vaak ook diepliggend vuil en reinigt het de poriën grondig. Hierdoor kunnen vervelende huidirritaties en -ontstekingen voorkomen worden.

Stappenplan:

 1. Bevochtig handen en gezicht met warm water
 2. Pak één vingertop scrub en breng het aan in cirkelvormige bewegingen op het gezicht
 3. Masseer de scrub voorzichtig in voor 30 seconden
 4. Spoel grondig af met lauw tot warm water en dep je gezicht goed droog

 

Voor mensen met een vette of gecombineerde huid is 2 keer per week scrubben ruim voldoende. Voor mensen met een normale of droge huid kan 1 keer per week al voldoende zijn. Heb je een zeer droge en gevoelige huid? Dan kan zelfs al 1 keer per 2 weken scrubben voldoende zijn.

Scrub je huid niet dagelijks!

3.3. Hydrateren

Na het reinigen en scrubben van het gezicht, is het belangrijk dat je huid goed wordt gehydrateerd. Dit voorkomt dat je huid uitdroogt. Vooral tijdens de wat koudere maanden is het belangrijk dat de gezichtshuid goed gehydrateerd blijft.

Een goede hydratatie is eigenlijk de key voor een gezonde gezichtshuid en na het reinigen de belangrijkste stap voor een goede gezichtsverzorging voor mannen. Het hydrateren van je gezichtshuid zorgt er voornamelijk voor dat de huid er goed en gezond blijft uitzien. Verder voorkomt dit ook tekenen van huidveroudering zoals bijvoorbeeld rimpels.

Het beste is om een gezichtscrème/moisturizer te gebruiken voor het hydrateren van je gezichtshuid. Dit zijn producten die speciaal hiervoor ontwikkeld zijn. 

Breng de gezichtscrème/moisturizer aan na het reinigen van het gezicht. Daarnaast wordt het aangeraden om ook je hals te hydrateren. Wees voorzichtig met de huid onder je ogen. De huid is daar erg dun en extra gevoelig.

Het is verstandig om je gezichtshuid 1x per dag de hydrateren met een gezichtscrème/moisturizer. Bij een droge huid is het slim om je gezichtshuid 2x per dag te hydrateren.

3.4. De extra’s voor een goede gezichtsverzorging voor mannen

Reinigen, scrubben en hydrateren vormt de basis van iedere goede gezichtsverzorging voor mannen. Elke huid is echter anders en sommigen vragen een beetje meer aandacht.

Zo kan je verder nog serums, maskers en oogcrèmes gebruiken. Soms kan het ook zijn dat je last hebt van tijdelijke huidirritaties. Hier zijn soms verschillende treatments voor beschikbaar.

Verder is zonnebrandcrème heel belangrijk. Wordt je huid meer dan 10 minuten direct blootgesteld aan zonlicht? Dan is het al nodig om zonnebrandcrème op te smeren. Dit komt omdat Uv-straling een grote negatieve impact heeft op de huid. De schadelijke invloeden van de zon kunnen vroegtijdige huidveroudering, diepere rimpels, pigmentvlekken en in het ergste geval huidkanker veroorzaken. Ook op dagen dat het bewolkt is, is het verstandig om je in te smeren met zonnebrandcrème.

4. Enkele tips voor de best mogelijke gezichtsverzorging voor mannen

Hieronder volgen nog een aantal tips, die helpen om de conditie van je gezichtshuid zichtbaar te verbeteren. 

 1. Voldoende nachtrust. Een korte nacht heeft een flinke impact op je lichaam. Dit is ook al snel te zien aan je gezichtshuid. Zorg ervoor dat je voldoende nachtrust hebt. 
 2. Vermijd suiker. Wanneer je je suikerinname vermindert, zal dit een positief effect hebben op de huid. Suiker kan huidirritaties zoals acne veroorzaken. 
 3. Weet wat je huidtype is. Het is belangrijk om te weten welk huidtype je hebt. Op deze manier weet je welke verzorgingsproducten het beste bij je huid passen. Check hier wat jouw huidtype is! 
 4. Drink voldoende water. Water zorgt voor een vermindering van huidirritaties. Het reinigt het lichaam en verbetert de vochtopslag.
 5. Bekijk altijd de ingrediënten van een product. Probeer zoveel mogelijk ingrediënten als sulfaten, parabenen, PEG’s en microplastics te vermijden.
 6. Smeer in je in met zonnebrandcrème. Ga je langer dan 10-15 minuten de zon in? Smeer je dan altijd in met zonnebrandcrème.