EFFECTIEVE & TROEPVRIJE PRODUCTEN

Baardverzorging

Baardverzorging, wat is de beste manier?

Baardverzorging. Alle mannen met een baard kunnen beamen hoe kostbaar deze voor hen is. Een baard wordt vaak bij een barbier bijgewerkt maar denken al deze mannen ook aan de juiste baardverzorging? Een goede baardverzorging set maakt het verschil tussen een zachte, gezonde baard met glans en een ongezonde baard met jeuk en irritaties.

Hoe moet ik mijn baard verzorgen?

Je baard verzorgen hoeft niet moeilijk te zijn. In 4 stappen kun je namelijk al klaar zijn. Het is wel belangrijk deze stappen zorgvuldig te doorlopen. Hoe meer tijd jij besteed aan je baard, hoe meer profijt je daarvan zult hebben.

De routine is als volgt: bijwerken, wassen, voeden en stijlen. Volgens ons zijn vooral wassen en voeden erg belangrijk. Hiermee zorg je voor een gezonde huid, haren en baard. Het bijwerken en stijlen van je baard is naar eigen smaak.

Volg het stappenplan hieronder om jouw baard te verzorgen.

Stap 1: Wassen

Hygiëne het meest belangrijke onderdeel wat betreft baardverzorging. Ook bij gezichtsverzorging is reinigen cruciaal. In een baard blijven natuurlijk gemakkelijk resten vuil hangen. Vooral bij langere baarden is dat het geval. Zweet is ook een veelvoorkomende vorm van vuil in de baard en op de huid.

Om je baard te wassen raden wij aan een shampoo te gebruiken met natuurlijke producten en geen schadelijke stoffen. De shampoo voor het haar op je hoofd is vaak te sterk voor de baard en kan de baardharen beschadigen. Kunstmatige toevoegingen kunnen de haren uitdrogen en kapot maken. Precies wat jij niet wilt.

Was je baard niet iedere dag. Hiermee kun je de vocht- en vetbalans verstoren. Schat voor jezelf in wanneer je baard toe is aan een wasbeurt.

Stap 2: Voeden

Het voeden van je baard is belangrijk om de baard in leven te houden. Vaak zie je dat na een tijdje de haartje kapot gaan waardoor huidirritaties of roos kan ontstaan. Baardolie en baardbalsem helpen de huid en de haren te voeden maar geven daarnaast ook een mooie glans. De uitstraling van een gezonde baard kan nergens tegenop.

Stap 3: Stijlen

Een baardborstel en baardkam zijn twee voorbeelden van producten om je baard mee te stijlen. Knip de laatste haartjes weg, scheer hier en daar nog wat bij en kam je baard in de stijl die jij wilt hebben voor de final touch.

Stap 4: Bijwerken

Met het bijwerken van je baard wordt voornamelijk de lengte bedoelt. Ook het bijwerken van de contouren valt hieronder. Je kunt dit natuurlijk laten doen maar de kosten om wekelijks naar de barbier te gaan lopen dan snel op.

Mocht je dit zelf doen heb je de juiste producten nodig, denk bijvoorbeeld aan een scheermes om de contouren strak te houden, een trimapparaat om je baard op lengte te houden en een baardschaar om eventueel wilde haren te verwijderen.

Waar moet je rekening mee houden?

Ieder mens is uniek en zo ook iedere baard. Er zijn verschillende baardstijlen waarin jij jouw baard kunt laten groeien of bijwerken. Daarbij is het handig om te weten wat daar allemaal in meespeelt.

 • De vorm van je gezicht. Ovaal, vierkant, langwerpig, puntig of rond zijn daar voorbeelden van.
 • De kleur van je haren en baardharen.
 • Tijd die je hebt om een baard te onderhouden.
 • Producten en budget. Hoeveel wil jij besteden aan producten zoals scheerapparatuur, shampoos en baardoliën.

Wat is de beste baardverzorging set?

Zoals net besproken is iedere baard uniek. Volgens ons is er daarom ook geen beste baardverzorging set te definiëren. Iemand met een korte stoppelbaard heeft bijvoorbeeld geen baardkam nodig. Maar wat is dan het beste voor je baard?

Verzorging op maat. Hoe vaak jij je baard scheert, wast of kamt hangt helemaal van jouw situatie af. Kies de producten die bij jou passen maar zorg wel voor de juiste hoeveelheid aandacht. Het wassen van een baard is voor iedereen belangrijk. Een baard zonder voeding zal daarentegen sneller zijn kwaliteit verliezen.

Een belangrijk onderdeel waar iedereen rekening mee kan houden is om shampoos, oliën en andere producten goed te controleren. Sommige producten gebruiken opvullers of andere schadelijke stoffen. Prik door de marketing heen en lees welke ingrediënten een product bevat.

Rossberck staat voor verzorging voor mannen zonder troep.

Veelgestelde vragen baardverzorging

Hoe kun je het beste een baard laten groeien?

 • Stap 1 is om je baard goed schoon te houden. Geef vuil zoals zweet geen kans om de haren aan te tasten.
 • Stap 2 is het gebruik van juiste producten zoals baardolie en baardbalsem. Hiermee geef je voeding aan de haren waardoor deze in een betere conditie kunnen blijven.
 • Stap 3 is om je huid goed te verzorgen. Dat kan door gezond te eten, voldoende te drinken, genoeg te slapen en de juiste gezichtsverzorging toe te passen.

Door deze stappen uit te voeren creëer je een gezonde omgeving voor een baard om te groeien

Hoe krijg je een zachte baard?

Om een baard zachter te maken heb je niet veel nodig. Hygiëne en voeding zijn het belangrijkste. Geef vuil geen kans door regelmatig je baard te wassen en gebruik baardolie of baardbalsem om de haren in conditie te houden. Hierdoor blijven ze zacht en krijgen ze een gezonde glans.

Is baardolie echt nodig?

Wanneer je eenmaal een groeiende baard hebt is het verstandig gebruik te maken van baardolie. Baardharen zijn heel anders dan hoofdharen. Door de dikkere en grovere structuur hebben deze haren extra verzorging nodig om niet te splijten. Baardolie geeft de haren daarnaast een betere conditie en gezonder uiterlijk.

Hoe vaak per dag baardolie?

Wij raden aan om je baardolie minimaal 1 keer per dag te gebruiken. Door dit een langere tijd vol te houden, zul je het beste resultaat krijgen. Merk je dat aan het eind van de dag je baard weer droog en onverzorgd wordt, kun je de baardolie ook nog eens gebruiken. Dat is geen probleem.

Welke olie stimuleert de baardgroei?

Er is geen olie die ervoor zal zorgen dat jij binnen een week een mooie, volle baard hebt. Wel zijn er verschillende oliën die de conditie van huid en haar kunnen verbeteren. Dit kan resulteren in minder roos, minder jeuk en een minder geïrriteerde huid. Hierdoor krijgen je haren een betere kans zichzelf te ontplooien.

Hoe moet ik mijn baard verzorgen?

Je baard verzorgen kan in vier eenvoudige stappen, namelijk: bijwerken, wassen, voeden en stijlen. Het wassen en voeden van je baard zijn het belangrijkst.

 • Bijwerken houdt in dat je uitstekende haren verwijderd en zorgt dat je baard de juist lengte heeft. Ook contouren kun je aanscherpen tijdens het bijwerken.
 • Tijdens het wassen van je baard zorg je ervoor dat de huid en de haren worden schoongemaakt. Vuil dat achter is gebleven zal verdwijnen.
 • Door je baard te voeden met de juiste producten wordt de huid soepeler en de haren sterker. Dit maakt de haren ook zachter en glansrijker.
 • Stijl je baard om het je baardverzorging af te ronden.