🚀 Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
🚚 Gratis verzending vanaf €30
🔄 30 dagen Niet Goed = Geld Terug
🔐 Veilig betalen met o.a. iDeal & Klarna

BAARDVERZORGING

Wil jij je baard gezond en effectief verzorgen? Ontdek dan de troepvrije baardverzorgingsproducten van Rossberck. Deze zijn los verkrijgbaar, maar ook in handige baardverzorging sets met een baardolie, baardbalsem, baardshampoo, baardkam en baardborstel.

Baardverzorging sets

Beard Care System - Level 2 + Beard Kit
Pakketkorting! 💪

Beard Care System – Level 2 + Beard Kit

Oorspronkelijke prijs was: 72,80.Huidige prijs is: 44,95.
Beard Care System - Level 2)
Pakketkorting! 💪

Beard Care System – Level 2

Oorspronkelijke prijs was: 57,85.Huidige prijs is: 39,95.
Beard Care System - Level 1 + Beard Kit
Pakketkorting! 💪

Beard Care System – Level 1 + Beard Kit

Oorspronkelijke prijs was: 52,85.Huidige prijs is: 34,95.
Beard Care System - Level 1
Pakketkorting! 💪

Beard Care System – Level 1

Oorspronkelijke prijs was: 37,90.Huidige prijs is: 24,95.

Onze baardverzorgingsproducten zijn ook verkrijgbaar in handige baardverzorging sets. Profiteer van pakketvoordeel en haal in één keer alles in huis wat je nodig hebt om jouw baard in perfecte conditie te houden. Lees hier meer over onze baardverzorgingssets en hoe je deze kunt gebruiken.

Baardverzorging, hoe kan ik het beste mijn baard verzorgen?

baardverzorging

Baardverzorging, hier komt soms best veel bij kijken. Of je nu gaat voor een volle, weelderige baard of een netjes getrimde stoppelbaard, het verzorgen van je baard is essentieel voor een goed uitziende en gezonde baard. Van baardoliën en baardbalsems tot baardshampoos en baardborstels, er zijn talloze opties beschikbaar om aan de behoeften van elke man met een baard te voldoen.

Het verzorgen van je baard betekent het reinigen, hydrateren en stylen ervan, terwijl je tegelijkertijd de onderliggende huid gezond houdt. Door de juiste producten en technieken te gebruiken, kun je de natuurlijke glans en zachtheid van je baard verbeteren, terwijl je eventuele irritatie, jeuk of baardroos minimaliseert.

1. Baardshampoo - reinigen

Hygiëne het meest belangrijke onderdeel wat betreft baardverzorging. Ook bij gezichtsverzorging is reinigen cruciaal. In een baard blijven natuurlijk gemakkelijk resten vuil hangen.

Vooral bij langere baarden is dat het geval. Zweet is ook een veelvoorkomende vorm van vuil in de baard en op de huid.

Om je baard te wassen raden wij aan een shampoo te gebruiken met natuurlijke producten en geen schadelijke stoffen. De shampoo voor het haar op je hoofd is vaak te sterk voor de baard en kan de baardharen beschadigen. Kunstmatige toevoegingen kunnen de haren uitdrogen en kapot maken. Precies wat jij niet wilt.

Was je baard niet iedere dag. Hiermee kun je de vocht- en vetbalans verstoren. Schat voor jezelf in wanneer je baard toe is aan een wasbeurt.

2. Baardolie - voeden

Het voeden en hydrateren van je baard is belangrijk om de baard in leven te houden. Vaak zie je dat na een tijdje de haartje kapot gaan waardoor huidirritaties of roos kan ontstaan.

Baardolie kan helpen om de baard goed te vezorgen. Een baardolie hydrateert de baard en de huid eronder. Verder zorgt dit product er ook voor dat baardharen verzachten. Daarnaast helpt een baardolie ook bij het beschermen en in goede conditie houden van de baard.

3. Baardbalsem - stijlen

Een baardbalsem bevat vaak wasachtige ingrediënten die helpen bij het in model brengen van de baard en het geven van meer volume. Net zoals een baardolie, bevat ook een baardbalsem hydraterende en voedende ingrediënten die de baard zacht en glanzend maken. Zo ziet de baard er weer gezond en fris uit.

Een baardbalsem wordt dus vooral gebruikt om je baard in model te brengen. Dit komt omdat deze producten vaak een hold bevatten. Dit kan een lichte, maar ook een sterke hold zijn. Een baardbalsem kan daarom eigenlijk als een soort conditioner gezien worden.

4. Accessoires voor de baard

Naast een baardshampoo, baardolie en baardbalsem zijn nog meer producten belangrijk voor je baard. Voor een gezonde baardverzorging zijn ook de baardkam en baardborstel erg belangrijk. 

Is jouw baard de fase van een stoppelbaard voorbij en begint deze nu echt te groeien? Dan zijn een baardkam en baardborstel onmisbaar.

4.1. Waarom een baardkam gebruiken?

Een baardkam zit iets anders in elkaar dan een gewone kam. Ten op zichten van een gewone kam heeft een baardkam dunnere en dikkere tanden. Een baardkam zorgt er dus voor dat jij gemakkelijk je baard in model kunt brengen.

Verder helpt een baardkam ook bij het verwijderen van vuiligheden uit de baard en voorkomt het knopen en klitten in je baard.

Ook zorgt een baardkam ervoor dat jij gemakkelijker baardolie kunt verdelen door de baard. 

4.2. Waarom een baardborstel gebruiken?

Begin je een dikke en volle baard te krijgen? Dan is een baardborstel onmisbaar.

Een baardborstel is speciaal ontworpen om baardharen te borstelen en knopen en pluizen te verwijderen. Het is gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe of beukenhout en bevat stevige, maar zachte tanden die de baardharen niet beschadigen. Het borstelen van de baard met een baardborstel verbetert ook de bloedcirculatie en stimuleert de haargroei.

Wanneer een baard begint te groeien, gaat dit vaak gepaard met jeuk. Dit wordt ook wel baardjeuk genoemd. Veel mannen hebben hier last van. Door dagelijks even goed je baard te borstelen, kan je veel jeuk voorkomen. Een baardborstel verwijdert roos en schilfers, waardoor jeuk snel verdwijnt. 

Daarnaast laten even borstelen je baard ook een stuk dikker en voller lijken. Een baardborstel kan dus zorgen voor meer volume in je baard. 

5. Waar moet je rekening mee houden bij baardverzorging?

Ieder mens is uniek en zo ook iedere baard. Er zijn verschillende baardstijlen waarin jij jouw baard kunt laten groeien of bijwerken. Daarbij is het handig om te weten wat daar allemaal in meespeelt.

  • De vorm van je gezicht. Ovaal, vierkant, langwerpig, puntig of rond zijn daar voorbeelden van.
  • De kleur van je haren en baardharen.
  • Tijd die je hebt om een baard te onderhouden.
  • Producten en budget. Hoeveel wil jij besteden aan producten zoals scheerapparatuur, shampoos en baardoliën.

6. Wat is de beste baardverzorging set?

Zoals net besproken is iedere baard uniek. Volgens ons is er daarom ook geen beste baardverzorging set te definiëren. Iemand met een korte stoppelbaard heeft bijvoorbeeld geen baardkam nodig. Maar wat is dan het beste voor je baard?

Verzorging op maat. Hoe vaak jij je baard scheert, wast of kamt hangt helemaal van jouw situatie af. Kies de producten die bij jou passen maar zorg wel voor de juiste hoeveelheid aandacht. Het wassen van een baard is voor iedereen belangrijk. Een baard zonder voeding zal daarentegen sneller zijn kwaliteit verliezen.

Een belangrijk onderdeel waar iedereen rekening mee kan houden is om shampoos, oliën en andere producten goed te controleren. Sommige producten gebruiken opvullers of andere schadelijke stoffen. Prik door de marketing heen en lees welke ingrediënten een product bevat. 

Ook zijn onze baardverzorging sets als beste uit de test gekomen volgens DeBaardman!

7. Veelgestelde vragen baardverzorging

Het verzorgen van een baard bestaat uit vier eenvoudige stappen. In volgorde: reinigen, voeden, stijlen en extra toevoegingen. Dit is een proces wat eenmaal in de een of twee dagen doorlopen moet worden.