🚀 Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
🚚 Gratis verzending vanaf €30
🔄 30 dagen Niet Goed = Geld Terug
🔐 Veilig betalen met o.a. iDeal & Klarna
Scheerapparaten versus scheermesjes

Scheerapparaten versus scheermessen: scheerirritatie voorkomen

Inhoudsopgave

Het scheren van de baardharen maakt voor veel mannen onderdeel uit van de dagelijkse verzorgingsroutine. Helaas gaat dit soms gepaard met scheerirritatie in de vorm van rode bultjes, jeuk en een branderig gevoel. Hierdoor kan het scheren een oncomfortabele ervaring worden. Naast een goede pre-shave routine en een post-shave routine, kan ook de keuze tussen een scheerapparaat of een scheermesje van invloed zijn op hoe de huid reageert op het scheren. In dit blogartikel vergelijken we scheerapparaten met scheermesjes en bespreken we de voor-en nadelen voor mannen met een gevoelige huid. 

Scheerapparaat of scheermesje gebruiken bij een gevoelige huid?

Veel mannen vragen zich af wat het beste voor de huid is, het gebruiken van een scheerapparaat of een normaal scheermesje. Dit antwoord hangt af van verschillende factoren, zoals persoonlijke voorkeur, huidtype, haartype en de gevoeligheid van de huid. Hieronder bespreken we de belangrijkste voor-en nadelen van beide.

Voor- en nadelen van scheerapparaten

Een van de grootste voordelen van scheerapparaten is dat ze snel en gemakkelijk te gebruiken zijn. Met een paar bewegingen over het gezicht verwijderen ze de meeste haartjes, waardoor je tijd bespaart tijdens je ochtendroutine. Daarnaast zijn scheerapparaten voorzien van een zwevend scheerhoofd dat de huid beschermt tegen direct contact met de mesjes. Dit kan scheerirritatie helpen te verminderen, vooral bij mannen met een gevoelige huid. Ben jij een voorstander van droog scheren? Dan is een scheerapparaat perfect voor jou! Scheerapparaten kunnen namelijk droog gebruikt worden, zonder de noodzaak van scheerschuim of scheergel.

Hoewel scheerapparaten veel voordelen hebben, kunnen ze niet elk haartje even nauwkeurig verwijderen als scheermessen. Een scheerapparaat snijdt de haartjes boven de huidlijn af, waardoor een lichte stoppel achterblijft. Daarnaast is een scheerapparaat niet geschikt voor langer baardhaar. Het kan nodig zijn om het haar eerst te trimmen voordat je met het scheerapparaat aan de slag gaat. Verder zul je rekening moeten houden met de beperkte batterijduur. Besluit jij na het lezen van deze blog om voor een elektrisch scheerapparaat te kiezen, vergeet deze dan niet tijdig op te laden!

Voor- en nadelen van scheermesjes

Scheermesjes staan bekend om hun vermogen om een ongelooflijk glad scheerresultaat te leveren. Dit komt doordat de mesjes de haartjes zeer dicht op de huid afsnijden. Daarnaast heb je met een scheermesje meer controle over de hoeveelheid druk die je uitoefent tijdens het scheren, de hoek en de richting van de scheerbewegingen. Dit zorgt voor een meer nauwkeurige scheerbeurt. Bovendien zijn scheermesjes een stuk makkelijker schoon te maken dan scheerapparaten. Je hoeft slechts de haartjes en het schuim weg te spoelen en het mesje is weer gebruiksklaar voor de volgende scheerbeurt. 

Het nadeel van scheermesjes is dat het enige oefening vergt en dat je een stuk voorzichtiger te werk moet gaan om snijwondjes te voorkomen. Daarnaast is droog scheren geen optie en ervaren sommige mannen met een gevoelige huid sneller scheerirritatie bij het gebruik van een scheermesje. Ook de kans op ingegroeide haartjes is net iets groter bij het gebruik van een scheermesje. 

Nu is de keuze aan jou: scheerapparaat of scheermesje?

Het belangrijkste is om zelf verschillende scheermesjes en scheerapparaten uit te proberen om er zo achter te komen wat het beste werkt voor jouw huid en haartype. Sommige mannen geven de voorkeur aan scheermessen vanwege het gladde resultaat en de controle, terwijl anderende voorkeur geven aan scheerapparaten vanwege het gemak en de vermindering van irritatie. Ongeacht je keuze is het belangrijk om altijd gebruik te maken van een schoon en scherp mesje en om de huid goed te hydrateren na het scheren, om de kans op het ontstaan van scheerirritatie te verminderen. 

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Skincare Routine Mannen: 5 handige stappen

Skincare Routine Mannen: 5 handige stappen

Skincare routine mannen? Heb je jezelf al eens afgevraagd waarom skincare routines vaak als ‘alleen voor vrouwen‘ worden beschouwd? Wij…
Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging is al lang niet meer alleen voor vrouwen. Ook mannen hebben baat bij een goede gezichtsreiniging routine om hun…
Zo hydrateer je als man je droge handen gedurende de dag

Zo hydrateer je als man je droge handen gedurende de dag

Heb je ook vaak last van droge handen? Veel mannen hebben te maken met een droge, schrale of geïrriteerde huid…