Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €30
30 dagen Niet Goed = Geld Terug

Wat doet Aloë Vera voor je huid?

Inhoudsopgave

Aloë Vera is een plant die voorkomt in het Middellandse Zeegebied, Indonesië, India, het Caribisch gebied, Mexico en de Canarische eilanden. Deze plant bevat veel positieve eigenschappen. Ook voor de huid kan deze plant veel betekenen. In deze blog lees jij alles over deze plant en welke voordelen dit heeft voor de huid.

De werking van Aloë Vera op de huid

Aloë Vera is een gelachtige substantie dat wordt gewonnen uit de bladeren van de Aloë Vera plant. Deze plant is officieel familie van de lelie, maar heeft qua uiterlijk veel weg van een cactus. De wetenschappelijke naam van de plant is: Aloë Barbadensis.

Aloë Vera bevat vele vitamines, mineralen en eiwitten die belangrijk zijn voor de huid. Deze gel kan de huid op verschillende gebieden stimuleren, verzachten en kalmeren.

Dit middel staat vooral bekend om de huid te kalmeren bij brandwonden/verbranding en bij het verminderen van littekens. Naast deze 2 voordelen heeft deze plant nog vele andere voordelen.

Hieronder wordt de werking van deze stof op de huid beschreven. Verder wordt er ingegaan op de vele voordelen van deze gel voor de huid.

De voordelen voor de huid

  • Helpt bij genezing van huidbeschadiging. De gel uit deze plant helpt de huid om insectenbeden, kleine brandwonden en beschadiging door de zon te genezen.
  • Sterke anti-aging. De vitamines A, C en E zijn belangrijke antioxidanten die ervoor zorgen dat vrije radicalen worden geblokkeerd. Dit zorgt ervoor dat huidveroudering geremd wordt. Daarnaast stimuleert het de collageenproductie. Ook dit ondersteunt het proces om de huid jong en soepel te houden.
  • Kalmeert de huid en helpt tegen irritatie. Aloë Vera bestaat ook uit veel ontstekingsremmende stoffen. Deze kalmeren de huid en treden op tegen irritaties. Verder kan dit de huid ook kalmeren tijdens uitbraken van acne, puistjes of mee-eters.
  • Pakt droge huid aan. De gel uit deze plant is een geschikt middel, als je last hebt van een droge huid. Het verzacht en hydrateert de huid. Verder kan deze gel ook een jeukstillende werking hebben. Hierdoor wordt dit ook vaak gebruikt als jeukstillende middel bij eczeem en psoriasis.

Vanwege alle bovenstaande voordelen is Aloë Vera een heel populair ingrediënt geworden voor huidverzorgingsproducten. Dit ingrediënt komt vooral voor in (gezichts-)crèmes, after sun, zonnebrand, shampoos en douchegels.

Bekijk onze gezichtscrème met Aloë Vera Extract eens, de Defense Plus Face Moisturizer, of onze gezichtsscrub, de Double Duty Face Scrub. Deze zijn speciaal ontwikkelt voor mannen.

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Je baard verzorgen in 5 stappen

Je baard verzorgen in 5 stappen

Een baard is meer dan alleen een stukje gezichtsbeharing. Het is een manier om je persoonlijkheid, stijl en zelfvertrouwen uit…
Je baard wassen: hoe en hoe vaak moet het?

Je baard wassen: hoe en hoe vaak moet het?

Als je een baard hebt, weet je waarschijnlijk wel dat je hem regelmatig moet verzorgen om hem er goed uit…
Exfoliatie en baardverzorging; wat heeft het met elkaar te maken?

Exfoliatie en baardverzorging; wat heeft het met elkaar te maken?

Als je een baard hebt, of van plan bent om er een te laten groeien, dan weet je waarschijnlijk wel…