Aloë Vera extract (Aloe Barbadensis Leaf extract)

Aloe Vera Extract

Aloë Vera extract (Aloe barbadensis leaf extract) wordt al een aantal eeuwen gebruikt voor het verzorgen van de huid en is ook nu niet weg te denken uit de cosmetica. In deze blog wordt beschreven waarom Aloë Vera een fijn product is en wordt er verder ingegaan op geruchten dat het kankerverwekkend is.

Waar is Aloë Vera extract nou precies goed voor?

Hieronder zijn de 3 beste eigenschappen te zien en verderop staan ze uitgebreid omschreven:

  • Het geeft een verkoelend en kalmerend gevoel aan de huid
  • Rijk aan verschillende vitaminen en mineralen
  • Herstellend vermogen voor de huid

Afkomst

Aloë Vera extract is afkomstig van het kenmerkende vettige blad van de Aloë Vera plant. Oorspronkelijk komt deze plant uit Arabië, maar wordt tegenwoordig ook verbouwd in andere delen van Azië en Zuid-Amerika.

Werking van Aloë Vera

Kenmerkend voor dit extract is dat het als verkoelend en kalmerend wordt ervaren. Door dit verkoelende en kalmerende effect werd Aloë Vera vroeger vooral gebruikt voor huid dat was beschadigd door de zon. Verder heeft Aloë Vera een herstellend vermogen tegen littekens, wondjes en zelfs eczeem en acné.

Naast het verkoelend en kalmerend gevoel en het herstellend vermogen heeft het veel andere positieve eigenschappen. Zo is het rijk aan vitaminen A, B, C en E en heeft het een bijdrage aan het anti-aging effect. Ook bevat het veel gezonde mineralen, zoals o.a. magnesium, calcium en zink.

Een andere stof die in Aloë Vera zit is Anthraquinone. Deze stof beschermt je huid tegen bacteriën en schimmels. Ook is het nog rijk aan verschillende soorten suikers, die op zijn beurt weer een anti-ontsteking effect hebben en de huid vochtig en elastisch houden.

Is het kankerverwekkend?

In veel onderzoeken wordt beweerd dat verschillende soorten Aloë Vera oliën en extracten kankerverwekkend (carcinogeen). Deze onderzoeken zijn vooral gebaseerd op orale inname. Orale inname van Aloë Vera oliën of extracten zou leiden tot tumorvorming. Dit wordt verbonden met stofje Aloïne dat wordt mee geëxtraheerd bij het extract. Gelukkig kan dit stofje daarna er helemaal uit gefilterd worden. Deze onderzoeken zijn wel de reden geweest dat wij gekozen hebben voor een Aloïne-vrije Aloë Vera extract.

Bekijk hier verder alle informatie over alle ingrediënten die wij gebruiken in onze producten. 

Onze producten die Aloë Vera extract bevatten:

Gezichtsverzorging

Face Care System – Level 1

39,95

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *