🚀 Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
🚚 Gratis verzending vanaf €30
🔄 30 dagen Niet Goed = Geld Terug
🔐 Veilig betalen met o.a. iDeal & Klarna

Wat doet Aloë Vera voor je huid?

Inhoudsopgave

Aloë Vera is een plant die voorkomt in het Middellandse Zeegebied, Indonesië, India, het Caribisch gebied, Mexico en de Canarische eilanden. Deze plant bevat veel positieve eigenschappen. Ook voor de huid kan deze plant veel betekenen. In deze blog lees jij alles over deze plant en welke voordelen dit heeft voor de huid.

De werking van Aloë Vera op de huid

Aloë Vera is een gelachtige substantie dat wordt gewonnen uit de bladeren van de Aloë Vera plant. Deze plant is officieel familie van de lelie, maar heeft qua uiterlijk veel weg van een cactus. De wetenschappelijke naam van de plant is: Aloë Barbadensis.

Aloë Vera bevat vele vitamines, mineralen en eiwitten die belangrijk zijn voor de huid. Deze gel kan de huid op verschillende gebieden stimuleren, verzachten en kalmeren.

Dit middel staat vooral bekend om de huid te kalmeren bij brandwonden/verbranding en bij het verminderen van littekens. Naast deze 2 voordelen heeft deze plant nog vele andere voordelen.

Hieronder wordt de werking van deze stof op de huid beschreven. Verder wordt er ingegaan op de vele voordelen van deze gel voor de huid.

De voordelen voor de huid

  • Helpt bij genezing van huidbeschadiging. De gel uit deze plant helpt de huid om insectenbeden, kleine brandwonden en beschadiging door de zon te genezen.
  • Sterke anti-aging. De vitamines A, C en E zijn belangrijke antioxidanten die ervoor zorgen dat vrije radicalen worden geblokkeerd. Dit zorgt ervoor dat huidveroudering geremd wordt. Daarnaast stimuleert het de collageenproductie. Ook dit ondersteunt het proces om de huid jong en soepel te houden.
  • Kalmeert de huid en helpt tegen irritatie. Aloë Vera bestaat ook uit veel ontstekingsremmende stoffen. Deze kalmeren de huid en treden op tegen irritaties. Verder kan dit de huid ook kalmeren tijdens uitbraken van acne, puistjes of mee-eters.
  • Pakt droge huid aan. De gel uit deze plant is een geschikt middel, als je last hebt van een droge huid. Het verzacht en hydrateert de huid. Verder kan deze gel ook een jeukstillende werking hebben. Hierdoor wordt dit ook vaak gebruikt als jeukstillende middel bij eczeem en psoriasis.

Vanwege alle bovenstaande voordelen is Aloë Vera een heel populair ingrediënt geworden voor huidverzorgingsproducten. Dit ingrediënt komt vooral voor in (gezichts-)crèmes, after sun, zonnebrand, shampoos en douchegels.

Bekijk onze gezichtscrème met Aloë Vera Extract eens, de Defense Plus Face Moisturizer, of onze gezichtsscrub, de Double Duty Face Scrub. Deze zijn speciaal ontwikkelt voor mannen.

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Gezichtsverzorging mannen: de ultieme handleiding

Gezichtsverzorging mannen: de ultieme handleiding

Gezichtsverzorging mannen: hoe verzorg jij het beste je gezicht? Gezichtsverzorging mannen? Tuurlijk wel! Gezichtsverzorging is ook voor mannen erg belangrijk.…
Skincare Routine Mannen: 5 handige stappen

Skincare Routine Mannen: 5 handige stappen

Skincare routine mannen? Heb je jezelf al eens afgevraagd waarom skincare routines vaak als ‘alleen voor vrouwen‘ worden beschouwd? Wij…
Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging is al lang niet meer alleen voor vrouwen. Ook mannen hebben baat bij een goede gezichtsreiniging routine om hun…