Vitamine E (Tocopherol)

Inhoudsopgave

Vitamine E (Tocopherol) is een vitamine die zowel goed is voor de huid als voor verzorgingsproducten zelf. In deze blog wordt beschreven waarom dit zo is. Verder wordt beschreven wat de gevolgen zijn van een tekort of teveel van deze vitamine.

Waar is vitamine E goed voor?

Hieronder zijn de 3 beste eigenschappen te zien en verderop staan ze uitgebreid omschreven:

  • Beschermt je huid tegen UV-licht en radicalen
  • Houdt je huid soepel en zacht
  • Verlengt de houdbaarheid van het product op een natuurlijke manier

Werking van Vitamine E

Tocopherol is, net als bijna elke vitamine, een uitstekende antioxidant. Het biedt bescherming tegen UV-licht. UV-licht is een van de voornaamste redenen voor het verouderen van de huid.

Verder werkt het ontstekingsremmend en is het goede vocht inbrenger. Hierdoor wordt de huid zacht, soepel en egaal wordt.

Verlengt de houdbaarheid van een product

Vitamine E werkt ook als natuurlijk conserveermiddel. Conserveermiddelen zorgen voor een langere houdbaarheid van het product, oftewel het gaat de groei van bacteriën en schimmels tegen.

Door deze stof toe te voegen, kunnen concentraties van andere conserveermiddelen verlaagd worden.

Deze anti-bacteriële functie van vitamine E zorgt ervoor dat de beschermbarrière van de huid verbeterd.

Wat zijn de gevolgen van een tekort of overdosis?

Een tekort aan Tocopherol komt in West-Europa nauwelijks voor. Erg veel voedselproducten zijn bronnen voor deze stof. Symptomen van een tekort kunnen zijn: bloedarmoede, neurologische symptomen en spierzwakte. Met een normaal dieet hoef je je geen zorgen te maken voor een tekort

Een overdosis vitamine E heeft ook geen directe gevolgen. Het enige gevolg dat er kan optreden, is dat je last krijgt van bloedstolling. Dit is echter alleen bij mensen die ook een vitamine K tekort hebben.

Bekijk hier verder alle informatie over alle ingrediënten die wij gebruiken in onze producten. 

Onze producten die vitamine E bevatten: