Gratis verzending vanaf €30

Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden

Achteraf betalen met Klarna

Blauwe Bosbes olie (Vaccinium myrtillus L. seed oil)

Inhoudsopgave

Blauwe bosbes olie, ook wel bekend als Omega Blue Bill Berry Oil of Vaccinium myrtillus L. seed oil, is een olie die rijk is aan omega vetzuren. Waarom deze omega vetzuren zo belangrijk zijn voor je gezondheid en wat deze olie nog meer doet, lees je hieronder!

Waar is blauwe bosbes olie goed voor?

Hieronder staan de 3 beste eigenschappen beschreven:

  • Rijk aan omega 3 en 6 vetzuren
  • Tegen ontstekingen, puistjes en rode vlekjes
  • Anti-aging powerhouse

Afkomst

Om te beginnen waar deze olie precies vandaan komt, moeten we naar het noordelijke gedeelte van Europa gaan. Daar worden deze blauwe bosbessen met de hand geplukt. Dit is nodig omdat deze bessen erg gevoelig zijn. Vervolgens wordt de olie zelf uit de kleine zaadjes ervan geëxtraheerd.

Wat zijn omega vetzuren en waar is het goed voor?

De belangrijkste en bekendste eigenschap van deze olie is dat het rijk is aan omega 3 en omega 6 vetzuren. Deze vetzuren zijn essentiële bouwstoffen voor het lichaam. Van deze bouwstenen worden langere vetzuren gemaakt.

Ook heeft het een positieve invloed op de gezondheid. Zo hebben ze o.a. een belangrijke rol in het transporteren van zuurstof en energie naar cellen.

Deze omega vetzuren worden vooral verkregen via vis, terwijl omega-6-vetzuren in erg veel plantaardige oliën zit. Mensen krijgen deze stoffen dan ook via voedsel binnen, aangezien het lichaam deze niet zelf kan aanmaken.

Wat doet een te kort aan deze omega vetzuren?

Uit onderzoek blijkt dat een meerderheid van de Westerse bevolking, met name oudere mannen en vrouwen, een te kort aan omega 3 vetzuren heeft. Dit komt omdat er te weinig voedsel geconsumeerd wordt die deze vetzuren bevatten.

Het is dan ook erg belangrijk dat hiervan de juiste ratio wordt ingenomen. Waarom? De juiste ratio die we nodig hebben, is gebaseerd op onze eetgewoontes van vroeger. Onze eetgewoontes zijn erg veranderd door de jaren heen, echter de ratio die we nodig hebben niet. Deze olie biedt het lichaam deze juiste verhouding.

Een te kort hiervan kan aanleiding geven tot een droge huid en ontstekingen in de huid, in de vorm van rode vlekken, puistjes en irritaties.

Wat zijn nog andere voordelen van blauwe bosbes olie?

Naast dat het ontstekingen en irritaties tegenwerkt, heeft het nog meer voordelen. Zo heeft het ook een positieve bijdrage aan het anti-aging effect. Het wordt niet voor niets een anti-aging powerhouse genoemd. Verder herstelt het de huid goed en is het rijk aan anti-oxidanten.

Bekijk hier verder alle informatie over alle ingrediënten die wij gebruiken in onze producten. 

Onze producten die Blauwe bosbes olie bevatten:

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Wat voor een puistjes heb ik?

Wat voor een puistjes heb ik?

Puistjes, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Ze kunnen frustrerend zijn en onze huid ontsieren. Maar…
Alles wat je moet weten over puitjes uitknijpen

Alles wat je moet weten over puitjes uitknijpen

Veel mannen besteden vandaag de dag steeds meer aandacht aan hun uiterlijk en willen fris en stralend voor de dag…
Hoe krijg je blackheads weg op je neus?

Hoe krijg je blackheads weg op je neus?

Blackheads, oftewel mee-eters, zijn kleine zwarte puntjes op je neus die ontstaan wanneer talg en vuil zich ophopen in je…