Jojoba olie (Simmondsia chinensis seed oil)

Jojoba olie

Jojoba olie (Simmondsia chinensis seed oil) is een ware wonderolie en wordt verdragen door alle huidtypes. Deze olie staat vooral bekend om alle voordelen dat het heeft. In deze blog lees je meer over deze olie!

Waar is jojoba olie goed voor?

Hieronder zijn de voordelen van deze olie opgesomd:

  • Zorgt voor langdurige hydratatie
  • Houdt de huid vochtig
  • Erg voedzaam voor de huid
  • Sterk anti-aging effect
  • Bevat talg
  • Goed voor zowel een droge als een vettige huid

Afkomst

Jojoba olie is een oude olie die oorspronkelijk afkomstig is uit delen van Zuid-Amerika. Nu worden de Jojoba struiken daar nog steeds geoogst.

Een grappig feitje over jojoba olie is dat Johann Link, de persoon die de naam van deze struik vastgelegd heeft, het etiket verkeerd had gelezen en las ‘China’ in plaats van ‘Calif’ (California). Zodoende heeft hij het de naam Chinensis gegeven, terwijl Jojoba olie oorspronkelijk niet uit China komen. 

Later is de naam dan ook veranderd naar Simondsia california, maar vanwege de officiële regels moet de oorspronkelijke naam worden gebruikt en dat is: Simmondsia chinensis.

Werking van Jojoba olie

Hoewel het geen kenmerkende geur heeft, bevat het wel erg veel vetzuren en triglyceriden die vocht inbrengen in je huid. Het resultaat hiervan is dat het een zachte huid oplevert.

Jojoba olie in combinatie met glycerine houdt je huid tot wel 24 uur vochtig! Deze olie zorgt dus voor een langdurige hydratatie. 

De vetzuren in deze olie gaan ook oxidatie van de huid tegen. Dit zorgt voor een sterk anti-aging effect. Daarnaast is deze olie ook ontstekingsremmend en bevat het vitamine E.

Een andere unieke eigenschap is dat het als enige olie niet rans kan worden, oftewel deze olie heeft geen houdbaarheidsdatum.

Wat is talg en is het goed tegen een droge of vettige huid?

Als een van de enige oliën bevat Jojoba olie ook talg, een stof die ook wordt gemaakt door de huid zelf. Talg houdt de huid vochtig en beschermt de huid tegen irriterende stoffen en ziekteverwekkers.

Het werkt zowel bij een droge huid als bij een vettige huid. Als je een vettige huid hebt, betekent dit dat je te veel talg aanmaakt en hoewel het dan tegenstrijdig klinkt om een olie te gebruiken, reguleert deze olie de talg productie van de huid.

Bekijk hier verder alle informatie over alle ingrediënten die wij gebruiken in onze producten. 

Onze producten die deze Jojoba olie bevatten:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *