Kokosnoot olie (Cocos nucifera oil)

Inhoudsopgave

Kokosnoot olie (Cocos nucifera oil) is een olie die veel wordt gebruikt voor crèmes binnen de cosmetica. Door de vele onderzoeken voor de eeuwwisseling is dit dan ook een populaire olie sindsdien. Hier lees je meer over de goede eigenschappen van kokosnoot olie.

Waar is Kokosnoot olie goed voor?

Hieronder staan de 3 beste eigenschappen beschreven:

  • Het zorgt voor een zachte huid en trekt snel in
  • Beschermt je huid door laurine- en caprinezuur
  • Positieve bijdrage aan het anti-aging effect

Afkomst

Kokosnoten groeien in de warme gebieden op de aarde, voornamelijk rondom de evenaar. Deze olie wordt verkregen via het vruchtvlees uit de kern van kokosnoten.

Het zorgt voor een zachte huid en trekt snel in

Kokosnoot olie is een zachtere olie die erg veel triglyceriden bevat. Deze stoffen zorgen voor het vocht inbrengen. Dit levert een erg zachte huid op.

Deze triglyceriden en andere vetzuren zijn in vergelijking met andere oliën een stuk korter, waardoor deze juist een stuk gemakkelijker opgenomen worden door de huid. Oftewel, het is een olie die erg snel intrekt en dus geen vettig gevoel achterlaat.

Beschermt je huid door laurine- en caprine zuur

Ook bevat Kokosnoot olie laurine- en caprinezuur. Zodra deze stoffen zijn opgenomen op het huidoppervlakte, worden ze omgezet tot monocaprine en monolaurine. Deze twee stoffen hebben een positieve bijdrage aan de bescherming van je huid. Dit resulteert weer in een anti-bacteriële, anti-virussen en anti-schimmel werking.

Positieve bijdrage aan het anti-aging effect

Tenslotte bevat het ook genoeg stoffen die fungeren als antioxidanten. Deze stoffen gaan oxidatie van de huid tegen, wat weer betekent dat het rimpels tegen gaat. Op deze manier heeft het een positieve bijdrage aan het anti-aging effect.

Bekijk hier verder alle informatie over alle ingrediënten die wij gebruiken in onze producten. 

Onze producten die Kokosnoot olie bevatten: