🚀 Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
🚚 Gratis verzending vanaf €30
🔄 30 dagen Niet Goed = Geld Terug
🔐 Veilig betalen met o.a. iDeal & Klarna

Oxybenzone, een ingrediënt dat je liever wilt vermijden.

Inhoudsopgave

Oxybenzone is een zonlichtfilter die voornamelijk wordt gebruikt in zonnecrèmes, bodylotions en huidcrèmes. Hoewel deze stof goed gekeurd is, zijn er onderzoeken waardoor je toch twee keer gaat nadenken om producten met deze stof te gebruiken. Hieronder leggen we de mogelijke gevaren ervan uit.

Wat zijn de negatieve gevolgen van oxybenzone?

Hieronder zijn 2 negatieve gevolgen te zien en verderop staan ze uitgebreid omschreven:

  • Het kan je hormoonhuishouding beïnvloeden
  • Kan oxideren tot radicale deeltjes

Wat is oxybenzone?

Oxybenzone is een chemische zonlichtfilter die voornamelijk wordt gebruikt in zonnecrèmes. Deze stof houdt een groot gedeelte van de UV straling tegen. Dit doet het doordat het de huid intrekt en daaronder de zonnenstraling opvangt. Hierdoor zal je dus minder snel verbranden. Ook wordt het vaak gebruikt in bodylotions of huidcrèmes om de kleur en geur van het product te versterken.

Hoe beïnvloedt het je hormoonhuishouding?

Oxybenzone kan zodra het wordt opgenomen in je huid een hormoon imiteren. Het kan op deze manier op hormoon receptoren (ontvanger van een molecuul) gaan zitten en ‘valse’ signalen geven. Het gevolg hiervan is dat je gehele hormonenspiegel kan veranderen.

Wat gebeurt er als deze stof gaat oxideren?

Door middel van zonlicht kan deze stof makkelijk oxideren. Dit resulteert in radicale deeltjes. Deze deeltjes kunnen je DNA en cellen aanvallen. Wanneer DNA en cellen langdurig worden aangevallen, kan dit resulteren in tumorvorming. Dit betekent natuurlijk niet dat je dit direct krijgt, wanneer je een product met het ingrediënt oxybenzone gebruikt.

Ondanks deze stof is goedgekeurd om te gebruiken in de cosmetica, passen wij het niet toe in onze producten. In de langere termijn en als je het in meerdere producten gebruikt, geloven wij toch dat dit schadelijk kan zijn op de gezondheid van de mens.

Bekijk hier welke stoffen wij nog meer vermijden in onze producten.

Onze Oxybenzone-vrije producten:

[ux_products columns=”3″]

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Gezichtsverzorging mannen: de ultieme handleiding

Gezichtsverzorging mannen: de ultieme handleiding

Gezichtsverzorging mannen: hoe verzorg jij het beste je gezicht? Gezichtsverzorging mannen? Tuurlijk wel! Gezichtsverzorging is ook voor mannen erg belangrijk.…
Skincare Routine Mannen: 5 handige stappen

Skincare Routine Mannen: 5 handige stappen

Skincare routine mannen? Heb je jezelf al eens afgevraagd waarom skincare routines vaak als ‘alleen voor vrouwen‘ worden beschouwd? Wij…
Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging is al lang niet meer alleen voor vrouwen. Ook mannen hebben baat bij een goede gezichtsreiniging routine om hun…