🚀 Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
🚚 Gratis verzending vanaf €30
🔄 30 dagen Niet Goed = Geld Terug
🔐 Veilig betalen met o.a. iDeal & Klarna

Is parfum in cosmetica slecht voor je?

Inhoudsopgave

Parfum is niet weg te denken uit de cosmetica. Elk product moet tegenwoordig wel een lekker geurtje hebben. In de meeste gevallen wordt de geur aangepast door extra parfum toe te voegen. Maar is dit wel goed voor je huid? Daar gaan we in deze blog dieper op in.

Wat zijn de negatieve gevolgen van parfum?

Hieronder zijn 3 negatieve gevolgen te zien en verderop staan ze uitgebreid omschreven:

  • Je weet niet wat voor een parfum het is of waar het van afkomt
  • Het kan allergische reacties veroorzaken
  • Het kan te reactief zijn voor je huid

Wat voor een soort is het?

Geuren van cosmetische producten zijn vaak te herkennen met de neus. Maar zodra je wilt kijken wat voor een soort het is, kan dit echter niet. In de wet staat namelijk dat je alleen de term parfum of fragrance op de verpakking hoeft te zetten. Daarom is het moeilijk na te gaan wat voor een stof het is of waar het vandaan komt.

Allergische reacties?

Zodra je huid in contact komt met een vorm van deze geurstoffen kan dit een allergische reactie veroorzaken. Gevolgen hiervan zijn voornamelijk rode, jeukende vlekken op de huid. Ook zijn deze allergieën erg selectief, het kan zomaar zijn dat je maar voor enkele geurstoffen allergisch bent.

In onze gezichtsproducten hebben wij geen extra parfum of geurstoffen toegevoegd. Echter, een vorm van allergie kan toch optreden bij een van onze andere ingrediënten. Kijk daarom altijd eerst wat er allemaal in zit!

Parfum te reactief voor je huid?

Iedereen kent het wel. Het moment dat je je parfum opspuit, je huid prikt. Dit komt door de alcoholen, dat zijn stoffen waaruit ze voor het grootste deel uit bestaan. Alcoholen zijn erg reactief en een gevolg hiervan is dat je huid kan uitdrogen.

Bekijk hier welke stoffen wij nog meer vermijden in onze producten.

Onze parfum-vrije producten:

 

[ux_products columns=”3″]

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Gezichtsverzorging mannen: de ultieme handleiding

Gezichtsverzorging mannen: de ultieme handleiding

Gezichtsverzorging mannen: hoe verzorg jij het beste je gezicht? Gezichtsverzorging mannen? Tuurlijk wel! Gezichtsverzorging is ook voor mannen erg belangrijk.…
Skincare Routine Mannen: 5 handige stappen

Skincare Routine Mannen: 5 handige stappen

Skincare routine mannen? Heb je jezelf al eens afgevraagd waarom skincare routines vaak als ‘alleen voor vrouwen‘ worden beschouwd? Wij…
Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging is al lang niet meer alleen voor vrouwen. Ook mannen hebben baat bij een goede gezichtsreiniging routine om hun…