🚀 Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
🚚 Gratis verzending vanaf €30
🔄 30 dagen Niet Goed = Geld Terug
🔐 Veilig betalen met o.a. iDeal & Klarna
Water drinken huid

Water drinken belangrijk voor je huid?

Inhoudsopgave

Dat genoeg water drinken goed voor je is, is ondertussen al algemeen bekend. Maar wat is de bijdrage van water drinken aan een goed uitziende huid?

Lees hier welke voordelen water drinken allemaal heeft voor de huid!

1. Voorkom droge plekjes op je huid met water drinken

Je lichaam kent een aantal plekken die gevoelig zijn voor uitdroging. Denk bijvoorbeeld aan lippen, handen en de gezichtshuid.

Vooral in de winter merkt je dit al snel. Het koude weer zorgt er voor dat je huid extra snel uitdroogt. Droge huid kan zich ook verder ontwikkelen tot huidirritaties.

Een handige tip: veel mensen maken de droge huid of lippen vochtiger met water of speeksel. Dit lijkt in het begin te helpen, maar uiteindelijk zal dit zorgen dat het alleen maar droger wordt.

Water dat op je huid komt, zal niet je huid intrekken maar weer verdampen. Probeer daarom altijd voldoende water te drinken of gebruik een hydraterende dagcrème of moisturizer.

2. Zichtbare rimpels

Vocht wordt opgeslagen onder de huid. Als je huid veel vocht vasthoudt, zal je huid iets ‘voller’ lijken. Het gevolg hiervan is dat je een stevigere huid krijgt en dat rimpels minder zichtbaar zullen worden.

3. Reinig je lichaam en voorkom huidirritaties

Genoeg water drinken is ook erg belangrijk voor het reinigen van het hele lichaam. Je nieren filteren je bloed op afvalstoffen en toxines. Deze stoffen plas je vervolgens uit.

Als je niet genoeg water drinkt per dag, zullen deze stoffen minder snel gefilterd worden. Hierdoor kunnen deze stoffen zich gaan ophopen in het lichaam. Door het elimineren van deze stoffen verklein je de kans op huidirritaties en -aandoeningen.

4. Hoeveel water moet ik drinken per dag?

Het antwoord op deze vraag verschilt natuurlijk per persoon, maar doorgaans is het 2 tot 2,5 liter per dag. Dit klinkt misschien erg veel, maar als je gedoseerd water drinkt over de dag valt dit wel mee.

Ook is het geen probleem om alleen maar kraanwater te drinken. In Nederland is kraanwater van hoge kwaliteit en bevat het ook nog eens veel mineralen!

5. Helpt water drinken echt tegen een droge huid?

Het zal natuurlijk niet zo zijn dat droge huid direct verdwijnt wanneer je een aantal dagen achter elkaar meer dan 1,5 liter water hebt gedronken.

Toch zal genoeg water drinken een positief effect hebben op je huid. Simpelweg omdat water drinken een algeheel positief effect heeft op het gehele lichaam.

Daarnaast is het zo dat de nadelen van te weinig water drinken een grotere impact hebben op de huid dan de voordelen van voldoende water drinken. Je zult dus sneller aan je huid merken dat te weinig vocht binnenkrijgt dan wanneer je genoeg vocht binnenkrijgt.

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Skincare Routine Mannen: 5 handige stappen

Skincare Routine Mannen: 5 handige stappen

Skincare routine mannen? Heb je jezelf al eens afgevraagd waarom skincare routines vaak als ‘alleen voor vrouwen‘ worden beschouwd? Wij…
Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging is al lang niet meer alleen voor vrouwen. Ook mannen hebben baat bij een goede gezichtsreiniging routine om hun…
Zo hydrateer je als man je droge handen gedurende de dag

Zo hydrateer je als man je droge handen gedurende de dag

Heb je ook vaak last van droge handen? Veel mannen hebben te maken met een droge, schrale of geïrriteerde huid…