Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €30
30 dagen Niet Goed = Geld Terug

Een jeukende baard verzorgen

Wat doen tegen jeukende baard
Inhoudsopgave

Nu je eindelijk een baard(je) hebt laten groeien wil je daar ook met volle teugen van genieten. Een jeukende baard is daarom het laatste wat je wilt. Jezelf moeten weerhouden om te krabben of in je baard te frunniken terwijl je alledaagse dingen aan het doen bent is enorm vervelend. Maar je kunt het ook niet negeren. Rossberck legt je uit waar baard jeuk vandaan komt en hoe je jouw jeukende baard moet verzorgen.

De oorzaak van baard jeuk

Een jeukende baard komt niet nergens vandaan. Het is in veel gevallen ook niet per se de baard zelf die jeukt maar de huid onder de baard. Deze stukjes huid krijgen namelijk de enige weerstand die een huid normaal niet of minder heeft wanneer jij een baard laat groeien. De jeuk die je voelt kan verschillende oorzaken hebben.

  • Jeukende stoppels is een veel voorkomend probleem. De jeuk ontstaat doordat de haren vanuit de haarzakjes door de huid heen prikken.
  • Scheerirritatie kan ook een jeukend gevoel veroorzaken. Het snijdt de baardharen af, kan soms de huid aantasten en kan resulteren in ingegroeide haren.
  • Een droge huid kan het gevolg zijn van meerdere oorzaken. Wanneer de huid rondom je baard droog is zal dat niet erg fijn aanvoelen.
  • Door het scheren of door een slechte huidverzorging kunnen poriën verstopt raken. Ook dit geeft een jeukend gevoel.

Dit zijn samen aardig wat oorzaken waardoor een baard kan gaan jeuken. Tijd om je jeukende baard te verzorgen.

Een jeukende baard oplossen en voorkomen

Het belangrijkste om van jouw jeukende baard af te komen is een gedegen gezichtsverzorging en baardverzorging. Daar heb je de juiste producten voor nodig. Veel producten bevatten tegenwoordig stoffen die je huid meer schade aanbrengen dan iets goeds. De baardolie en baardbalsem van Rossberck zijn volledig vrij van schadelijke stoffen.

Daarnaast gelden de standaardregels voor een gezonde huid ook voor een jeukende baard. Drink genoeg water, eet gezond en slaap goed en genoeg. Roken en alcohol drinken zijn niet bevorderlijk voor je gezondheid en dus ook niet voor je huid.

Een baardolie en baardbalsem voeden, kalmeren en hydrateren je huid en baard. De haren in je baard nemen namelijk vocht op via de huid en haarzakjes. Hoe beter de conditie van je huid, hoe beter die van je baard. Hierdoor voorkom je bovenstaande oorzaken en zal je baard niet of in ieder geval minder gaan jeuken.

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Je baard verzorgen in 5 stappen

Je baard verzorgen in 5 stappen

Een baard is meer dan alleen een stukje gezichtsbeharing. Het is een manier om je persoonlijkheid, stijl en zelfvertrouwen uit…
Je baard wassen: hoe en hoe vaak moet het?

Je baard wassen: hoe en hoe vaak moet het?

Als je een baard hebt, weet je waarschijnlijk wel dat je hem regelmatig moet verzorgen om hem er goed uit…
Exfoliatie en baardverzorging; wat heeft het met elkaar te maken?

Exfoliatie en baardverzorging; wat heeft het met elkaar te maken?

Als je een baard hebt, of van plan bent om er een te laten groeien, dan weet je waarschijnlijk wel…