Gratis verzending vanaf €30

Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden

Achteraf betalen met Klarna

Last van een droge huid na het douchen?

Droge huid na douchen
Inhoudsopgave

Veel mensen douchen eigenlijk veel te lang en veel te warm. Dit kan natuurlijk heel lekker zijn, vooral op hele koude dagen. Helaas is te lang of te warm douchen niet goed voor de huid. Hierdoor is een droge huid na het douchen een bekend fenomeen voor veel mensen. Veel mensen krijgen ook last van jeuk of een geïrriteerde rode huid na het douchen. Hiervan is droge huid ook vaak de oorzaak.

In dit artikel lees je hoe je een droge huid na het douchen kunt voorkomen en genezen.

Hoe lang douchen?

De eerste vraag is natuurlijk, hoe lang kan ik douchen om geen droge huid te krijgen? Echte regels zijn hier niet voor. Vaak wordt aangeraden om niet langer dan 5 minuten te douchen. Verder wordt aangeraden om maximaal op 37-38 graden de douchen.

Het warme water van de douche kan de beschermde vetlaag van de huid aantasten, waardoor irriterende klachten kunnen ontstaan.

Daarnaast is het ook niet nodig om elke dag te douchen. Dit klinkt misschien wat onhygiënisch en veel mensen douchen ook het liefst elke dag.

Voor mensen die last hebben van een droge of gevoelige huid is het verstandig om maar 2 tot 3 keer per week te douchen. Soms is het niet mogelijk om een keer een douche over te slaan. Probeer dan de douchesessie zo kort mogelijk te houden.

Een ander bijkomend voordeel is natuurlijk dat het water bespaard wanneer je korter doucht. Dit is zowel goed voor het milieu als voor je portemonnee.

Droge huid na het douchen voorkomen

Niet alleen het warme water speelt een rol bij het veroorzaken van een droge huid. Ook oppervlakte-actieve stoffen in douchegels en bodywashes spelen hierbij een rol.

De combinatie van heet water en doucheproducten ontdoen de huid van zijn natuurlijke oliën. Zoals hierboven beschreven wordt, wordt hierdoor de beschermlaag van de huid aangetast. Hierdoor kan de huid trekkerig en jeukerig aanvoelen. In extreme gevallen kan de huid zelfs barsten of gaan bloeden.

De beste manier om een droge huid, jeuk en andere huidklachten na het douchen te voorkomen is door direct na het afdrogen een hydraterende crème aan te brengen. Alles wat je na het douchen aanbrengt, wordt sneller geabsorbeerd door de huid. Het gebruik van een gezichtscrème/face moisturizer en bodylotion zorgt ervoor dat de huid beter wordt gehydrateerd. Hierdoor kunnen huidklachten na het douchen afnemen.

Hieronder nog wat kort samenvattende tips om een droge huid na het douchen te voorkomen:

  • Douche niet langer dan 15 minuten
  • Douche op maximaal 37-38 graden
  • Beperk je tot 2-3 keer per week douchen
  • Gebruik sulfaatvrije douchegels/bodywashes
  • Dep de huid droog met een zachte handdoek
  • Gebruik direct na het douchen een hydraterende gezichtscrème en bodylotion

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Wat voor een puistjes heb ik?

Wat voor een puistjes heb ik?

Puistjes, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Ze kunnen frustrerend zijn en onze huid ontsieren. Maar…
Alles wat je moet weten over puitjes uitknijpen

Alles wat je moet weten over puitjes uitknijpen

Veel mannen besteden vandaag de dag steeds meer aandacht aan hun uiterlijk en willen fris en stralend voor de dag…
Hoe krijg je blackheads weg op je neus?

Hoe krijg je blackheads weg op je neus?

Blackheads, oftewel mee-eters, zijn kleine zwarte puntjes op je neus die ontstaan wanneer talg en vuil zich ophopen in je…