🚀 Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
🚚 Gratis verzending vanaf €30
🔄 30 dagen Niet Goed = Geld Terug
🔐 Veilig betalen met o.a. iDeal & Klarna

Wat is het verschil tussen een dag- en nachtcrème?

verschil dag en nachtcrème
Inhoudsopgave

Een verschillende crème voor overdag en eentje voor ‘s nachts? Klinkt misschien als een commercieel trucje om meer producten aan jou als consument te slijten. Of zit er een kern van waarheid en heeft je huid verschillende stoffen nodig op verschillende momenten? De claim om twee producten te gebruiken (en dus te kopen) is er eentje waar je misschien twijfels bij hebt. Wat is waar en wat vooral niet? En wat is nou het verschil tussen een dag- en nachtcrème voor mannen? In deze blog leggen we het je uit en vertellen we of je echt een dag- én nachtcreme nodig hebt.

1. Dag- en nachtcrème

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; je huid heeft overdag dezelfde stoffen nodig als ‘s nachts. Het is niet zo dat je huid anders werkt op verschillende momenten. Je huid dient op ieder moment goed verzorgd de worden, of je nu in bed ligt of achter je bureau zit.

Je huid op de juiste manier verzorgen kan met behulp van de juiste gezichtsverzorgingsroutine maar ook door de juiste producten te gebruiken. Een gezichtscrème voor mannen die écht goed is bevat altijd de stoffen die je huid nodig heeft, ongeacht of dat dag- of nachtcrème is. Producten van kwaliteit bevatten dus ook geen opvullers of schadelijke stoffen. Puur en alleen dat wat goed voor je huid is en wat je huid nodig heeft.

2. Wat is het verschil tussen een dag- en nachtcrème?

Waar zit het verschil dan wel in, vraag je jezelf waarschijnlijk af. Het voornaamste verschil tussen dag- en nachtcrème zit in de bescherming tegen UV-straling. Wanneer je in bed ligt en gaat slapen heb je natuurlijk geen bescherming nodig tegen de zon. Overdag wel. Overdag wordt je huid blootgesteld aan Uv-straling. Dit kan de huid beschadigen waardoor de huid sneller verouderd.

In dagcrème zitten vaak ingrediënten om je huid tegen UV-straling te beschermen. Deze ingrediënten zitten niet in nachtcrème, simpelweg omdat je deze bescherming ‘s nachts niet nodig hebt. Een dagcrème kun je dus ook als nachtcrème gebruiken. Andersom is dat een ander verhaal omdat je dan geen bescherming draagt.

3. Dag- en nachtcrème in 1 product

In principe moet je dus aan één crème genoeg hebben, toch? Dat hangt echter volledig af van welk product je gebruikt en wat daar precies in zit. Indien het product dat je wilt kopen voor meerdere situaties gezonde bescherming kan bieden, kun je aan een crème genoeg hebben. Als dat niet het geval is heb je er meerdere nodig. Denk dus aan bijvoorbeeld de UV-bescherming die essentieel is voor een goede bescherming overdag, maar die mist in de meeste nacht crèmes.

Onze Defence Plus Face Moisturizer gezichtscrème bevat alle ingrediënten die de huid nodig heeft om gezond en gehydrateerd te blijven. De crème bevat daarnaast diverse ingrediënten die de huid beschermen tegen invloeden van buitenaf.

4. Conclusie

Claims die worden gemaakt over een dagcrème of een nachtcrème die de huid gaan op specifieke momenten herstellen met specifieke stoffen zijn niet direct waar. Je huid heeft overdag en ‘s nachts gewoon dezelfde stoffen nodig, alleen vraagt je huid overdag om meer bescherming dan ‘s nachts. Onder je donzen dekbed heeft je huid immers minder te verduren dan wanneer je overdag door weer en wind sport of werkt.

Een aparte dag- of nachtcrème is dus in de meeste gevallen niet nodig. Heb je een goede dagcrème? Dan kan het geen kwaad om deze ook voor het slapen te smeren. In onze webshop vind je naast een goede gezichtscrème ook diverse andere producten die onder andere je gezicht en handen beschermen tegen uitdroging en andere invloeden van buitenaf. Rossberck is er voor de gezonde mannenhuid.

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Skincare Routine voor mannen

Skincare Routine voor mannen

Heb je jezelf al eens afgevraagd waarom skincare routines vaak als ‘alleen voor vrouwen’ worden beschouwd? Wij wel en wij…
Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging is al lang niet meer alleen voor vrouwen. Ook mannen hebben baat bij een goede gezichtsreiniging routine om hun…
Zo hydrateer je als man je droge handen gedurende de dag

Zo hydrateer je als man je droge handen gedurende de dag

Heb je ook vaak last van droge handen? Veel mannen hebben te maken met een droge, schrale of geïrriteerde huid…