Gratis verzending vanaf €30

Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden

Achteraf betalen met Klarna

Wat is het verschil tussen een dag- en nachtcrème?

verschil dag en nachtcrème
Inhoudsopgave

Wat is nou het verschil tussen een dag- en nachtcrème? Een verschillende crème voor overdag en eentje voor ‘s nachts? Klinkt misschien als een commercieel trucje om meer producten aan jou als consument te slijten. Of zit er een kern van waarheid en heeft je huid verschillende stoffen nodig op verschillende momenten? De claim om twee producten te gebruiken (en dus te kopen) is er eentje waar je misschien twijfels bij hebt. Wat is waar en wat vooral niet?

Dag- en nachtcrème

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; je huid heeft overdag dezelfde stoffen nodig als ‘s nachts. Het is niet zo dat je huid anders werkt op verschillende momenten. Een degelijke verzorging is altijd een must. Dat kan met behulp van de juiste gezichtsverzorging maar ook door de juiste producten te gebruiken.

Een gezichtscrème die écht goed is bevat altijd de stoffen die je huid nodig heeft, ongeacht of dat dag- of nachtcrème is. Producten van kwaliteit bevatten dus ook geen opvullers of schadelijke stoffen. Puur en alleen dat wat goed voor je huid is en wat je huid nodig heeft. Geen nonsens.

Wat is het verschil tussen een dag- en nachtcrème?

Waar zit het verschil dan wel in, vraag je jezelf waarschijnlijk af. Het voornaamste verschil tussen dag- en nachtcrème zit in de bescherming tegen UV-straling.

Wanneer je in bed ligt en gaat slapen heb je natuurlijk geen bescherming nodig tegen de zon. Overdag wel. Overdag wordt je huid blootgesteld aan Uv-straling. Hierdoor kan de huid beschadigd worden en sneller verouderen.

In dagcrème zitten vaak ingrediënten om je huid tegen Uv-straling te beschermen. Deze ingrediënten zitten niet in nachtcrème, simpelweg omdat je deze bescherming ‘s nachts niet nodig hebt. Een dagcrème kun je dus ook als nachtcrème gebruiken. Andersom is dat een ander verhaal omdat je dan geen bescherming draagt.

Dag- en nachtcrème in 1 product

In principe moet je dus aan één crème genoeg hebben, toch? Dat hangt echter volledig af van welk product je gebruikt en wat daar precies in zit.

Indien het product dat je wilt kopen voor meerdere situaties gezonde bescherming kan bieden, kun je aan een crème genoeg hebben. Als dat niet het geval is heb je er meerdere nodig. 

Claims die worden gemaakt over een nachtcrème die de huid gaat herstellen met specifieke stoffen zijn niet direct waar. Je huid heeft overdag en ‘s nachts gewoon dezelfde stoffen nodig. Alleen de bescherming vraagt om andere ingrediënten.

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Wat voor een puistjes heb ik?

Wat voor een puistjes heb ik?

Puistjes, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Ze kunnen frustrerend zijn en onze huid ontsieren. Maar…
Alles wat je moet weten over puitjes uitknijpen

Alles wat je moet weten over puitjes uitknijpen

Veel mannen besteden vandaag de dag steeds meer aandacht aan hun uiterlijk en willen fris en stralend voor de dag…
Hoe krijg je blackheads weg op je neus?

Hoe krijg je blackheads weg op je neus?

Blackheads, oftewel mee-eters, zijn kleine zwarte puntjes op je neus die ontstaan wanneer talg en vuil zich ophopen in je…