Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €30
30 dagen Niet Goed = Geld Terug

Wat doet alcohol met je huid?

Wat doet alcohol met je huid
Inhoudsopgave

Als het hebben van een mooie, gezonde huid bij jou hoog in het vaandel staat heb je waarschijnlijk al de nodige gezichtsverzorgingsproducten versleten. Daarnaast zul je al bergen aan informatie hebben vergaard over wat wel en niet goed is voor je huid. Zodoende ben je gelukkig ook hier terecht gekomen om te achterhalen wat alcohol met je huid doet. Een ingrediënt dat enorm vaak in verzorgingsproducten zit en een ingrediënt dat je als versnapering kunt drinken. 

Op de vraag ‘wat doet alcohol met je huid?’ kan in ieder geval kort antwoord worden gegeven. Het effect van alcohol op de huid is namelijk niet erg positief in de meeste gevallen. Er is een kleine uitzondering op deze regel. Tijd om dit onderwerp eens te gaan ontleden.

De effecten van het drinken van alcohol op je huid

Veel mensen drinken met enige regelmaat wel eens een glaasje alcohol. De een doet dat regelmatig, de ander bijna nooit. Ook de hoeveelheid varieert per persoon. Daar hoeft echter niks mis mee te zijn zolang het met mate gebeurt. Het gezondste is en blijft natuurlijk wel als je geen alcohol drinkt. Voor je huid is dat al helemaal zo. Iedere slok alcohol die jij drinkt heeft effect op de staat van je huid. 

Antwoord op de hoofdvraag is in ieder geval dat alcohol de huid verslechterd. Hoe meer alcohol je drinkt, hoe meer de volgende effecten zullen optreden.

Uitdroging

De reden waarom jij last hebt van hoofdpijn na een avondje stappen. Uitdroging van je hersenen. Zo werkt dat ook voor je huid. Die droogt uit. Ook wordt er minder hormoon gemaakt wat je helpt om water vast te houden.

Ontsteking & Irritatie

Alcohol drinken is nou niet het minst koolhydraatarme dieet dat je kunt volgen. Al die overtollige calorieën, koolhydraten en suikers zorgen voor irritatie in de huid. In het ergste geval zelfs ontstekingen.

Acne

Zout en suiker in alcohol leiden tot bepaalde hormonen die olie produceren. Te veel is nooit goed en ook in dit geval niet. Hierdoor kunnen poriën verstopt raken waardoor er olie ophoopt achter je huid. Resultaat? Puistjes en in ergere mate acne.

Veroudering

Alcohol beschadigt cellen. Dat is niet alleen voor je huid slecht maar voor je hele lichaam. Daarnaast krijgt je lever het zwaar te verduren om al die stoffen te verwerken. Hoe vaker je alcohol drinkt, hoe ouder je wordt.

De effecten van alcohol in verzorgingsproducten op je huid

Naast het drinken van alcoholische drankjes wordt alcohol ook gebruikt in verzorgingsproducten. Tot verbazing. De redenen waarom dit namelijk gebeurt komen niet ten goede van je huid. Verzorgingsproducten bevatten alcohol om de volgende redenen.

  • De textuur. Voor sommige fabrikanten moet crème niet alleen doen waarvoor het gemaakt is, ook moet het er perfect uitzien. Een egale, zachte crème zoals in reclames op TV die er bijna zo lekker uitziet dat je hem wilt opeten. Alcohol kan ervoor zorgen textuur lichter te maken.
  • Je huid verdedigt zich van nature tegen bepaalde ingrediënten. Daar zitten ook een aantal stoffen bij die juist bij kunnen dragen aan een goede huid. Alcohol kan worden toegevoegd om de huidbarrière af te breken, te doorboren en zo een ingang te maken voor de stoffen die anders worden geweerd. De crème die goed voor je huid moet zijn maakt je huid dus kapot om stoffen toe te voegen. Heel dubbel als je het ons vraagt.

Is alcohol in verzorgingsproducten altijd slecht?

Nee, zeker niet. Naast de boosdoeners die eerder werden besproken zijn er ook een aantal die je huid juist helpen en niet schadelijk zijn. Dit zijn namelijk alcoholvetten. Alcoholvetten zorgen voor een verzachtend effect en zullen de huid niet irriteren. Alcohol in verzorgingsproducten hoeft dus niet per definitie slecht te zijn. Je hoeft alleen even te checken welke alcohol er in zit.

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Je baard verzorgen in 5 stappen

Je baard verzorgen in 5 stappen

Een baard is meer dan alleen een stukje gezichtsbeharing. Het is een manier om je persoonlijkheid, stijl en zelfvertrouwen uit…
Je baard wassen: hoe en hoe vaak moet het?

Je baard wassen: hoe en hoe vaak moet het?

Als je een baard hebt, weet je waarschijnlijk wel dat je hem regelmatig moet verzorgen om hem er goed uit…
Exfoliatie en baardverzorging; wat heeft het met elkaar te maken?

Exfoliatie en baardverzorging; wat heeft het met elkaar te maken?

Als je een baard hebt, of van plan bent om er een te laten groeien, dan weet je waarschijnlijk wel…