Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €30
30 dagen Niet Goed = Geld Terug

Je huid hydrateren: hoe doe je dat?

Je huid hydrateren hoe doe je dat
Inhoudsopgave

We willen allemaal een zachte en gladde huid, maar het is een hele opgave om het ook te krijgen en behouden. Tenminste dat is wat we denken. Vaak krijgen we te horen dat we de huid moeten hydrateren, maar waarom moet dat eigenlijk? En hoe kun je je huid het beste hydrateren? Je leest in deze blog alles dat je moet weten over het hydrateren van je huid. 

Waarom moet je je huid hydrateren?

Jouw huid kan uitdrogen door een te hoog vochtverlies. Dit kan komen door bijvoorbeeld een beschadigde huidbarrière dat is veroorzaakt door het gebruik van verkeerde cosmetica, door stress of door ouderdom. Je kunt ook teveel vocht verliezen door het transpireren tijdens het sporten, bij warm weer en te lang en te heet douchen. Het kan ook zo zijn dat er niet genoeg stoffen zijn die het water in jouw lichaam kunnen vasthouden. Er zijn dus genoeg oorzaken waardoor jouw huid kan uitdrogen. Het is daarom belangrijk dat jij je huid voldoende vocht blijft geven zodat de buitenste laag van je huid beschermd wordt en soepel blijft. Dit is erg belangrijk om rimpels tegen te gaan. Zodra de huid niet goed gehydrateerd is, neemt de kans op rimpels toe. Daarnaast is de weerstand van een gehydrateerde huid veel hoger. Je huid zal stralender en minder dof zijn. 

Hoe kun je je huid hydrateren?

Je kunt je huid op verschillende manieren van binnen- als van buitenuit hydrateren. Denk hierbij niet alleen aan het drinken van water, want er zijn nog genoeg andere manieren die ook voor een gehydrateerde huid zorgen.

Voldoende water drinken

Als eerste is het belangrijk dat je genoeg water op een dag drinkt. Drink de dagelijkse hoeveelheid water van 1,5 tot 2 liter per dag. Dat zijn ongeveer 9 glazen per dag. Als je het moeilijk vindt om aan deze hoeveelheid te komen kun je er iets van fruit bij doen zoals een citroen of komkommer, zodat het water een smaakje krijgt. Daarnaast kan het helpen om reminders in te stellen op je telefoon, zodat je er aan herinnerd wordt om goed te drinken en dus te hydrateren. 

Als je echt niet aan de benodigde hoeveelheid water komt met drinken, dan kun je ook voedingsmiddelen kiezen die veel water bevatten. Neem bijvoorbeeld een stuk watermeloen, komkommer, paprika of een handvol aardbeien. Deze bevatten allemaal van nature veel water zodat je nog extra vocht binnenkrijgt.

Voeding speelt ook een grote rol

Je hydrateert je huid niet alleen door genoeg water te drinken. De juiste voeding kiezen is ook belangrijk zodat je jouw huid voedt van binnenuit. Er zijn veel voedingsstoffen die hiervoor nodig zijn. Denk aan vitamine A voor celvernieuwing en vitamine C voor het beperken van UV schade aan jouw huid. Zo bescherm je niet alleen je huid maar het zorgt er ook voor dat je huid goed kan hydrateren. Welk eten goed is voor je huid, lees je hier

Hyaluronzuur

Het gebruik van bevochtigende ingrediënten zoals hyaluronzuur helpen om je huid te hydrateren. Hyaluronzuur bindt water aan zich waardoor het vocht in je huid kan vasthouden. Dit zorgt ervoor dat de huidcellen voller worden, je huid beter gehydrateerd is en weer gaat stralen. 

Huidverzorging

Naast het van binnenuit verzorgen van je huid, is de verzorging van buiten uit ook zeer belangrijk. Reinig je huid eerst goed met een gezichtsreiniger. De volgende stap is om met een scrub de dode huidcellen te verwijderen. Afhankelijk van je huidtype scrub je 1 tot 2 keer per week. Als laatste breng je een hydraterende crème aan zodat je huid niet uitdroogt en perfect in balans blijft. Zo zorg je ervoor dat jouw huid er stralend uit blijft zien. 

Wij raden aan om een complete skin care routine te gebruiken. Je vindt deze in één pakket bij Rossberck. Bekijk deze en de losse producten voor gezichtsverzorging hier. Zo zorg je ervoor dat jij een zachte en gladde huid blijft behouden.

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Je baard verzorgen in 5 stappen

Je baard verzorgen in 5 stappen

Een baard is meer dan alleen een stukje gezichtsbeharing. Het is een manier om je persoonlijkheid, stijl en zelfvertrouwen uit…
Je baard wassen: hoe en hoe vaak moet het?

Je baard wassen: hoe en hoe vaak moet het?

Als je een baard hebt, weet je waarschijnlijk wel dat je hem regelmatig moet verzorgen om hem er goed uit…
Exfoliatie en baardverzorging; wat heeft het met elkaar te maken?

Exfoliatie en baardverzorging; wat heeft het met elkaar te maken?

Als je een baard hebt, of van plan bent om er een te laten groeien, dan weet je waarschijnlijk wel…