Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €30
30 dagen Niet Goed = Geld Terug

Wat is Hyaluronzuur?

wat-is-hyaluronzuur
Inhoudsopgave

Wat is Hyaluronzuur? Lastige naam om uit te spreken, maar een zeer goed ingrediënt voor je lichaam. Daarnaast heeft dit ingrediënt eigenlijk ook niks met een zuur te maken. Dit ingrediënt heeft de afgelopen jaren veel aan bekendheid gewonnen. Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen in verschillende reclames. Dit ingrediënt wordt vaak in een zin genoemd met anti-aging of anti rimpels. Wat is Hyaluronzuur nou precies en wat doet dit ingrediënt? Dat lees je verder in deze blog.

Hyaluronzuur, wat is dat precies?

Hyaluronzuur is ook wel bekend als Natriumhyaluronaat. Dit is een natuurlijk voorkomende suiker (Polysaccharide). Deze stof komt ook voor in je eigen huid en bindweefsels. Het zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat onze gewrichten soepel blijven.

De grootste kracht van Hyaluronzuur is het binden van vocht. Eén enkele molecuul kan wel tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden. Eén gram van dit ingrediënt kan wel tot zes liter vocht vasthouden. Het speelt dus een grote rol bij het vasthouden van vocht in je huid.

Wat doet dit ingrediënt voor een droge huid?

Heb jij last van een droge huid? Dan kan dit ingrediënt je zeker verder helpen. Zoals hierboven beschreven kan dit ingrediënt dus veel vocht vasthouden.

Het is een natuurlijke vochtinbrenger die naast het vasthouden van vocht, ook vochtverlies tegengaat. Een droge huid heeft weinig vocht. Hierdoor raakt de huid barrière beschadigd. Dit zorgt ervoor dat de huid minder beschermt is tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Dit ingrediënt kan er dus voor zorgen dat je minder last krijgt van een droge huid. Het hydrateert de huid langdurig en zorgt ervoor dat de huid er weer mooi en stralend uit ziet.

Is dit ingrediënt ook goed tegen huidveroudering?

Jazeker. Hyaluronzuur heeft ook een positief effect tegen huidveroudering. Wederom spelen de hydraterende eigenschappen van dit ingrediënt hierbij een belangrijke rol.

Naarmate wij ouder worden neemt de hoeveelheid Hyaluronzuur in ons lichaam af. Daarnaast neemt ook het vermogen om de vochtbalans van de huid te behouden af. Deze twee oorzaken zorgen ervoor dat we op latere leeftijd sneller een droge huid kunnen krijgen, maar dat dus ook tekenen van huidveroudering gaan ontstaan.

De krachtige hydraterende werking van Hyaluronzuur zorgt ervoor dat tekenen van huidveroudering worden vermindert. Hierdoor helpt dit ingrediënt ook zeker goed tegen huidveroudering. Het beschermt de huid tegen schade van vrije radicalen en ondersteund de huid bij het behouden van de elasticiteit.

Is Hyaluronzuur geschikt voor alle huidtypen?

Ja, dit ingrediënt is te gebruiken voor iedereen. Elk huidtype kan dit verdragen. Het heeft vooral een goed effect bij gevoelige en droge huidtypen. Hierbij is het wel belangrijk om een crème te gebruiken met Hyaluronzuur, die ook andere vochtinbrengers bevat. Hierdoor zal Hyaluronzuur nog beter werken.

Dit ingrediënt is dus geschikt voor alle huidtypen.

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Je baard verzorgen in 5 stappen

Je baard verzorgen in 5 stappen

Een baard is meer dan alleen een stukje gezichtsbeharing. Het is een manier om je persoonlijkheid, stijl en zelfvertrouwen uit…
Je baard wassen: hoe en hoe vaak moet het?

Je baard wassen: hoe en hoe vaak moet het?

Als je een baard hebt, weet je waarschijnlijk wel dat je hem regelmatig moet verzorgen om hem er goed uit…
Exfoliatie en baardverzorging; wat heeft het met elkaar te maken?

Exfoliatie en baardverzorging; wat heeft het met elkaar te maken?

Als je een baard hebt, of van plan bent om er een te laten groeien, dan weet je waarschijnlijk wel…