🚀 Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
🚚 Gratis verzending vanaf €30
🔄 30 dagen Niet Goed = Geld Terug
🔐 Veilig betalen met o.a. iDeal & Klarna

Jouw baard zachter maken? Zo doe je dat.

Baard zachter maken
Inhoudsopgave

Mannen met een baard kunnen beamen dat hoe je het ook went of keert, een zachte baard toch een stuk fijner is en er beter uit ziet. Een gedegen baardverzorging helpt je al een stuk op weg maar er zijn nog een aantal concrete tips die je kunt toepassen. Een baard zachter maken is geen hogere wiskunde, wel moet je een klein beetje tijd en aandacht spenderen.

Hoe ontstaan droge of stugge baardharen?

 

Net zoals alle verzorging van het menselijk lichaam zijn er een aantal belangrijke punten die wij bij Rossberck nastreven. Of het nou over gezichts-, lichaams- of baardverzorging gaat, deze zaken wil je zoveel mogelijk op orde hebben. Baardharen hebben namelijk een conditie en die conditie wordt beïnvloed door enorm veel zaken. 

 

 • Een gezond voedingspatroon. Hoe voor de hand liggend het ook is, gezonde voeding draagt bij aan gezonde baardharen. Eet gevarieerd en gezond. Voldoende goede vetten en groente is enorm belangrijk en heeft effect op de kwaliteit van je haren.
 • Drink genoeg water. Haren gebruiken vocht uit je lichaam als voeding. Als er te weinig vocht aanwezig is krijgen je haren dus niet voldoende voeding waardoor ze hard, stug en droog worden.
 • Slaap is cruciaal.  Slaap jij lang en diep genoeg? Een lichaam heeft tijd nodig om op te laden en te herstellen. Gebeurt dat niet of niet voldoende, ga je de effecten vanzelf merken. 

Heb je bovenstaande punten op orde, dan verzeker je jezelf van een betere lichaamsconditie en mentale gesteldheid. Maar er zijn ook een aantal zaken die voor haren en baardharen van toepassing zijn.


 • Weersomstandigheden. Droge handen en droge lippen zijn misschien wel de meest herkenbare signalen van een lage temperatuur. Koud weer heeft effect op je lichaam en vooral op je haren. De lucht is droog en koud waardoor je baard het zwaar te verduren krijgt.
 • Zonlicht. Het tegenovergestelde seizoen, zomer, heeft ook effect op een baard. Direct zonlicht voor je baardharen is geen aanrader.
 • Te weinig of te slecht wassen. Jouw baard is een verzamelplek voor stukjes vuil en viezigheid die je met het blote oog niet direct ziet. Het is enorm belangrijk je baard regelmatig te wassen met de juiste producten. Een shampoo met schadelijke stoffen behoort niet tot die categorie.
 • Verkeerd scheren. Ingegroeide baardharen zijn enorm vervelend. De manier waarop jij je baard scheert of trimt heeft daar effect op.
 • Geen verzorging. Naast het wassen en scheren van je baard, kun je jouw baard ook verzorgen met producten zoals baardolie en baardbalsem. Daarmee voed, hydrateer, bescherm en stijl je je baard.

Hoe maak je een baard zachter?

 

Bovenstaande stappen maken jouw baard ten alle tijden al een stuk gezonder. Houd je rekening met deze onderdelen dan zal je baard er al een stuk beter uit komen te zien. Maar, je wilt het liefst die ultiem zachte baard. Daarvoor krijg je van ons een stappenplan met de perfecte baardverzorging routine.


 1. Begin met het regelmatig wassen van je baard. Maak hem dagelijks grondig schoon met water tijdens het douchen bijvoorbeeld. Gebruik daar eens per twee à drie dagen shampoo. Te vaak shampoo gebruiken voor je baard is ook niet goed. De vetbalans in je haren wordt dan verstoord.
 2. Na het wassen gebruik je baardolie of baardbalsem. Na het wassen zijn je haren net iets droger dan normaal en staan je poriën open. De olie en balsem zijn juist in deze situatie het hardst nodig. Deze producten zorgen voor bescherming, voeding en hydratatie. Hierdoor verbetert de staat van je baard, worden de haren zachter en krijgt je baard een mooie glans.
 3. Gebruik een borstel of kam om je baard te kammen. Kam met de groeirichting mee nadat je olie of balsem hebt gebruikt. Hiermee haal je dode haren uit je baard, verwijder je vuil en maak je stugge haren iets soepeler.
 4. Het scheren of trimmen van je baard verwijdert dode haarpunten. Dode haarpunten zorgen voor een stug of stroef gevoel. Daarmee voorkom je bijvoorbeeld ook een jeukende baard.

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Skincare Routine Mannen: Hoe pak je dit aan?

Skincare Routine Mannen: Hoe pak je dit aan?

Skincare routine mannen? Heb je jezelf al eens afgevraagd waarom skincare routines vaak als ‘alleen voor vrouwen‘ worden beschouwd? Wij…
Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging is al lang niet meer alleen voor vrouwen. Ook mannen hebben baat bij een goede gezichtsreiniging routine om hun…
Zo hydrateer je als man je droge handen gedurende de dag

Zo hydrateer je als man je droge handen gedurende de dag

Heb je ook vaak last van droge handen? Veel mannen hebben te maken met een droge, schrale of geïrriteerde huid…