Gratis verzending vanaf €30

Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden

Achteraf betalen met Klarna

Hoe krijg je blackheads weg op je neus?

Hoe krijg je blackheads weg op je neus?
Inhoudsopgave

Blackheads, oftewel mee-eters, zijn kleine zwarte puntjes op je neus die ontstaan wanneer talg en vuil zich ophopen in je poriën. Het kan een onzeker gevoel geven en het kan lastig zijn om er vanaf te komen. Maar niet getreurd! In dit artikel delen we tips en tricks om van die vervelende zwarte puntjes af te komen en weer te genieten van een mooie, schone huid.

Hoe krijg je blackheads van je neus af?

Blackheads, of mee-eters, zijn kleine zwarte puntjes die vaak voorkomen op de neus, maar ook op andere delen van het gezicht en het lichaam. Ze ontstaan door verstopping van de poriën met overtollig talg en dode huidcellen. Wanneer het talg in contact komt met de lucht, oxideert het en verandert het van kleur naar zwart. Dit veroorzaakt de karakteristieke zwarte kleur van blackheads. Maar hoe kom je er van af?

Maak gebruik van een exfoliant

Een van de beste manieren om van mee-eters af te komen is door regelmatig te exfoliëren. Door te exfoliëren verwijder je de dode huidcellen en het vuil dat zich heeft opgehoopt in je poriën. Hierdoor krijgen mee-eters minder kans om te ontstaan. Kies wel voor een milde exfoliant om beschadiging van je huid te voorkomen.

Stomen

Het stomen van je gezicht kan helpen om je poriën te openen, waardoor het verwijderen van mee-eters gemakkelijker wordt. Vul een kom met heet water, ga erboven hangen en leg een handdoek over je hoofd. Stoom je gezicht voor ongeveer 10 minuten en gebruik vervolgens een tissue of een blackhead-remover om de mee-eters te verwijderen.

Gebruik een masker

Er zijn verschillende soorten maskers die je kunt gebruiken om mee-eters te verwijderen. Een kleimasker is bijvoorbeeld een goede optie omdat het vuil en talg uit je poriën trekt. Breng het masker aan op je gezicht en laat het drogen volgens de instructies op de verpakking. Spoel het vervolgens af met lauw water.

Gebruik een comedonenlepel

Als je mee-eters wilt verwijderen met een comedonenlepel, zorg er dan voor dat je handen en de lepel schoon zijn om infecties te voorkomen. Gebruik de lepel om voorzichtig druk uit te oefenen op de mee-eter en duw deze eruit. Zorg dat je niet te hard duwt om huidbeschadiging te voorkomen.

Zorg voor een goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is essentieel om van mee-eters af te komen en te voorkomen dat ze terugkomen. Gebruik producten die speciaal zijn ontworpen voor de verzorging van de vette huid en poriën, zoals toners en serums. Vermijd producten die de huid kunnen uitdrogen, omdat dit juist kan leiden tot meer talgproductie en dus meer mee-eters.

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Wat voor een puistjes heb ik?

Wat voor een puistjes heb ik?

Puistjes, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Ze kunnen frustrerend zijn en onze huid ontsieren. Maar…
Alles wat je moet weten over puitjes uitknijpen

Alles wat je moet weten over puitjes uitknijpen

Veel mannen besteden vandaag de dag steeds meer aandacht aan hun uiterlijk en willen fris en stralend voor de dag…
Hoe krijg je blackheads weg op je neus?

Hoe krijg je blackheads weg op je neus?

Blackheads, oftewel mee-eters, zijn kleine zwarte puntjes op je neus die ontstaan wanneer talg en vuil zich ophopen in je…