🚀 Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
🚚 Gratis verzending vanaf €30
🔄 30 dagen Niet Goed = Geld Terug
🔐 Veilig betalen met o.a. iDeal & Klarna

Vet voorhoofd: wat kun je er tegen doen?

vet voorhoofd
Inhoudsopgave

Een vet voorhoofd heeft te maken met een vette huid op het voorhoofd. Hierbij kunnen vervelende mee-eters en puistjes ontstaan. Een vette huid op het voorhoofd komt vaak voor bij mensen met een gecombineerd huidtype of een vet huidtype.

In dit artikel lees jij de oorzaken van een vet voorhoofd en wat jij er tegen kunt doen.

1. Oorzaken vet voorhoofd

Een vette huid is vaak de meest voor de hand liggende oorzaak bij een vet voorhoofd. Bij een vette huid wordt vaak gedacht aan de puberteit. Dit is een levensfase waarin een vette huid veel voorkomt. Meestal verbetert dit naarmate je ouder wordt. Helaas geldt dit niet voor iedereen.

Een vette huid komt voornamelijk voor bij mensen met een, logisch ook, vet huidtype en een gecombineerde huidtype.

Bij deze beide huidtypen bestaat de T-zone (gebied rondom het voorhoofd en de neus) vaak uit een vette huid. Hierdoor voelt het voorhoofd vaak ook het meest vet aan.

Het verschil tussen een vette en een gecombineerde huid is dat bij een gecombineerde huid de wangen juist vaak uit een droge huid bestaan. Wil jij weten welk huidtype jij hebt? Doe dan hier de test!

Het klinkt alsof een vette huid alleen maar nadelen heeft. Toch is er ook een bijkomend voordeel. Een vette huid droogt minder snel uit en zal dus minder snel tekenen van huidveroudering tonen.

Naast het hebben van een gecombineerd of vet huidtype spelen schommeling in hormonen, stress, medicijnen en genen ook een belangrijke rol in het veroorzaken van vet voorhoofd.

2. Hoe kun je vette huid voorkomen of verminderen?

Zoals hierboven beschreven is, kan een vette huid veel verschillende oorzaken hebben. De meest algemene tip is dan ook om gezond te eten, genoeg water te drinken en stress zoveel mogelijk te verminderen.

Het beste wat je kunt doen tegen een vette huid, is het reinigen en scrubben van de huid.

Voor elk huidtype geldt; hoe milder de producten, hoe beter voor de huid. Ook voor een gecombineerde of vette huid geldt dit dus. Vermijdt daarom producten met sulfaten, parabenen, PEG’s, siliconen en parfum.

2.1. Reinigen van de huid

Begin je verzorgingsroutine altijd met een gezichtsreiniger/face wash. Zoek naar een gezichtsreiniger die vrij mild is voor de huid. Vermijd daarom de bovengenoemde stoffen.

Je huid beschikt zelf over een bescherm laagje. Dit laagje bestaat uit huidvet, ook wel talg genoemd. Sommige reinigingsproducten zijn zo sterk dat zij ook dit bescherm laagje verwijderen. Hierdoor gaat de huid juist meer huidvet (talg) aanmaken, waardoor de huid als maar vetter wordt.

2.2. Scrubben van de huid

Scrubben van de huid kan veel helpen tegen een vette huid. Een scrub zorgt ervoor dat dode huidcellen gemakkelijk verwijdert worden. Verder zorgt een scrub ervoor dat poriën grondig gezuiverd worden. Hierdoor neemt de kans dat poriën verstopt raken en puistjes veroorzaken aanzienlijk af.

De oorzaak van veel onzuiverheden zijn de dode huidcellen die de poriën doen verstoppen. Een scrub voorkomt dit.

Verder zorgt een scrub ervoor dat producten die na de scrub worden aangebracht, diepere huidlagen kunnen bereiken. Dit is zeker een prettig bijkomstig voordeel.

3. Tips om een vet voorhoofd te behandelen en te voorkomen

  • 1 à 2 keer per dag je voorhoofd reinigen met een milde gezichtsreiniger.
  • 1 à 2 keer per week je voorhoofd zachtjes scrubben.
  • Was direct je voorhoofd en gezicht na het sporten of wanneer je gezweet hebt.
  • Probeer de inname van suiker en vet te verminderen.
  • Vermijd het eten en drinken van zuivelproducten.
  • Drink dagelijks voldoende water. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen beter het lichaam kunnen verlaten.
  • Probeer stress zoveel mogelijk te verminderen.
  • Probeer de zon zoveel mogelijk te vermijden wanneer je last hebt van een vette huid.

Hopelijk helpen bovenstaande tips om een vet voorhoofd, of een vette huid in het algemeen, te voorkomen en anders een heel stuk te verminderen.

Skincare Guide banner

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Skincare Routine voor mannen

Skincare Routine voor mannen

Heb je jezelf al eens afgevraagd waarom skincare routines vaak als ‘alleen voor vrouwen’ worden beschouwd? Wij wel en wij…
Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging is al lang niet meer alleen voor vrouwen. Ook mannen hebben baat bij een goede gezichtsreiniging routine om hun…
Zo hydrateer je als man je droge handen gedurende de dag

Zo hydrateer je als man je droge handen gedurende de dag

Heb je ook vaak last van droge handen? Veel mannen hebben te maken met een droge, schrale of geïrriteerde huid…