Meer dan 2000 mannen gingen jou voor!💪

Hoe vaak gezicht scrubben? Lees het hier!

Hoe vaak gezicht scrubben

Hoe vaak gezicht scrubben? Lees het hier!

Hoe vaak gezicht scrubben

Gezicht scrubben wordt al snel gezien als iets voor vrouwen, maar ook voor mannen is dit handig om te doen. Je gezicht scrubben is een proces waarbij de dode huidcellen van je huidoppervlak verwijdert worden. Lees snel verder om te zien hoe vaak je je gezicht moet scrubben.

Waarom zou jij je gezicht moeten scrubben?

Je huid vernieuwd zich iedere 28 tot 30 dagen waardoor de oude huidcellen worden afgestoten voor nieuwe huidcellen. Deze oude huidcellen worden soms niet volledig verwijderd. Hierdoor kun je last krijgen van droge, schilferige plekken en verstopte poriën. Door je gezicht te scrubben verwijder je de bovenste oude en dode huidcellen en voorkom je oneffenheden en puistjes in je gezicht.

Dit moet op een milde manier gebeuren zodat de dode huidcellen verwijderd worden en de huid gestimuleerd wordt om nieuwe en gezonde huidcellen aan te maken. Zo krijg je een zachte en gladde huid en verminder je de kans op ontstekingen, puistjes en ingegroeide haartjes.

Hoe vaak gezicht scrubben?

Er zijn genoeg redenen om je gezicht te scrubben, maar hoe vaak moet je dit nou precies doen? Je hoeft je gezicht eigenlijk helemaal niet vaak te scrubben. Gebruik de scrub 1 tot 2 keer per week, afhankelijk van je huidtype. Als je een droge huid hebt, gebruik de gezichtsscrub dan 1 keer per week.

Heb je een normale, gecombineerde of vette huid, dan kun je de scrub 2 keer per week gebruiken. Probeer altijd ‘s avonds te scrubben. Zo geef je je huid voldoende tijd om te herstellen.

Hoe scrub je je gezicht?

Om de scrub goed te gebruiken moet je eerst je handen en je gezicht vochtig maken. Daarna breng je met één vingertopje de scrub aan op een vochtig gezicht. Breng de scrub voor ongeveer 30 seconden aan in cirkelvormige bewegingen op het gezicht. Spoel vervolgens de scrub af van je gezicht met koud tot lauw water, en dep je gezicht droog met een schone handdoek. Wrijf niet te lang of te hard over je gezicht tijdens het scrubben en drogen, want dit kan weer resulteren in beschadigingen van de nieuwe, gezonde huidcellen.

Wij raden aan om onze Double Duty Face Scrub te gebruiken om jouw huid te reinigen en een zachte en gladde huid te krijgen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Wil jij meer informatie over de zelfzorg van de man? Volg ons dan op Instagram of TikTok!

Bekijk de laatste berichten: