Wat is kelp?

Wat is kelp

Inhoudsopgave

Kelp is een steeds meer voorkomend ingrediënt in voedingssupplementen. Ook wordt het vaak gebruikt in gerechten, smoothies, shakes en sapjes. Kelp is een bruine zee-alg (familie van zeewier). Deze alg staat vooral bekend omdat het een natuurlijke bron van jodium is. Naast jodium bevat dit ingrediënt nog meer belangrijke stoffen. Lees meer in deze blog.

Wat zit er in Kelp?

Zoals hierboven beschreven is dit ingrediënt vooral bekend als natuurlijke jodiumbron. Jodium heeft een positief effect op een aantal zaken. Deze worden hieronder kort besproken.

  • Goed voor het behoud van normale structuur en functie van de huid
  • Helpt bij het gezond houden van de huid
  • Positief effect op schildklierhormonen
  • Goed voor geheugen en concentratie

Naast jodium is Kelp ook nog rijk aan vele vitamines zoals: vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C. Het bevat verder belangrijke mineralen zoals: calcium, kalium, natrium, magnesium, niacine, choline, caroteen, chlorofyl, ijzer, fosfor, koper, zink en mangaan.

Waarom zou je dit ingrediënt moet innemen?

Een van de grote voordelen van Kelp is dus dat het veel jodium bevat. Hierdoor is Kelp vooral een belangrijke bron van jodium voor onder andere vegetariërs.

Verder wordt Kelp ook vaak gebruikt door mensen die willen afvallen. Vanwege het hoge jodiumgehalte heeft Kelp een positief effect op de schildklierhormonen. Hierdoor kan de schildklier beter gaan werken, waardoor het proces van afvallen wordt geoptimaliseerd. Nu moeten wij er natuurlijk bij vermelden dat je niet puur gaat afvallen door het slikken van Kelp.

Is dit ingrediënt ook goed voor de huid?

Jazeker. Wij hebben niet voor niets gekozen om Kelp toe te voegen in onze Vital Skin Caps. Dit ingrediënt heeft een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van de huid. Het voedt de huid van binnenuit.

Dit ingrediënt is rijk aan vele antioxidanten. Deze zorgen ervoor dat de huid minder snel verouderd. Natuurlijk is huidveroudering niet te vermijden. Toch helpt dit ingrediënt bij het vertragen van dit proces.

Dus, wil jij je huidverouderingsproces vertragen en jonge en strakke huid behouden? Kijk dan naar supplementen die dit ingrediënt bevatten.

Moet ik nog ergens op letten bij inname van Kelp?

Ja, een te hoge inname van jodium kan de werking van de schildklier verstoren. Het Voedingscentrum schrijft de volgende aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voor:

LeeftijdADH in microgram
6-11 maanden50 mg
1-2 jaar70 mg
2-5 jaar90 mg
6-9 jaar120 mg
9-13 jaar150 mg
14-17 jaar150 mg
18+ jaar150 mg
Zwangere vrouwen200 mg
Vrouwen die borstvoeding geven200 mg