🚀 Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
🚚 Gratis verzending vanaf €30
🔄 30 dagen Niet Goed = Geld Terug
🔐 Veilig betalen met o.a. iDeal & Klarna
Wat is kelp

Wat is kelp?

Inhoudsopgave

Kelp is een steeds meer voorkomend ingrediënt in voedingssupplementen. Ook wordt het vaak gebruikt in gerechten, smoothies, shakes en sapjes. Kelp is een bruine zee-alg (familie van zeewier). Deze alg staat vooral bekend omdat het een natuurlijke bron van jodium is. Naast jodium bevat dit ingrediënt nog meer belangrijke stoffen. Lees meer in deze blog.

Wat zit er in Kelp?

Zoals hierboven beschreven is dit ingrediënt vooral bekend als natuurlijke jodiumbron. Jodium heeft een positief effect op een aantal zaken. Deze worden hieronder kort besproken.

  • Goed voor het behoud van normale structuur en functie van de huid
  • Helpt bij het gezond houden van de huid
  • Positief effect op schildklierhormonen
  • Goed voor geheugen en concentratie

Naast jodium is Kelp ook nog rijk aan vele vitamines zoals: vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C. Het bevat verder belangrijke mineralen zoals: calcium, kalium, natrium, magnesium, niacine, choline, caroteen, chlorofyl, ijzer, fosfor, koper, zink en mangaan.

Kelp voedingsstoffen
Belangrijkste voedingsstoffen in Kelp

Waarom zou je dit ingrediënt moet innemen?

Een van de grote voordelen van Kelp is dus dat het veel jodium bevat. Hierdoor is Kelp vooral een belangrijke bron van jodium voor onder andere vegetariërs.

Verder wordt Kelp ook vaak gebruikt door mensen die willen afvallen. Vanwege het hoge jodiumgehalte heeft Kelp een positief effect op de schildklierhormonen. Hierdoor kan de schildklier beter gaan werken, waardoor het proces van afvallen wordt geoptimaliseerd. Nu moeten wij er natuurlijk bij vermelden dat je niet puur gaat afvallen door het slikken van Kelp.

Heb ik een jodium tekort?

Sinds een lange tijd heeft de Nederlandse bevolking een tekort aan jodium. Eind vorige eeuw heeft de overheid hier iets op bedacht: bakkers moeten extra jodium (in de vorm van zout) aan het brood toevoegen. Vroeger werd er immers veel brood gegeven en dit zou het jodium te kort oplossen.

Alleen tegenwoordig werkt dit helaas niet meer. De consumentenbond laat immers zien dat het gebruik van bakkerszout helemaal niet verplicht is. Daarom bevatten veel broden niet meer de juiste hoeveelheid jodium of helemaal geen jodium. Ook laten ze zien hoe we als bevolking steeds minder brood zijn gaan eten.

Hoe kom je erachter of je een jodium tekort hebt? Wij raden je aan goed te kijken naar je eigen voedingspatroon en anders een jodium of kelp supplement in overweging te nemen.

Extra tip: tijdens het koken van groenten kan het jodiumgehalte van het voedsel erg dalen. Ook daarom is het interessant om te kijken naar supplementen.

Is dit ingrediënt ook goed voor de huid?

Jazeker. Wij hebben niet voor niets gekozen om Kelp toe te voegen in onze Vital Skin Caps. Dit ingrediënt heeft een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van de huid. Het voedt de huid van binnenuit.

Dit ingrediënt is rijk aan vele antioxidanten. Deze zorgen ervoor dat de huid minder snel verouderd. Natuurlijk is huidveroudering niet te vermijden. Toch helpt dit ingrediënt bij het vertragen van dit proces.

Dus, wil jij je huidverouderingsproces vertragen en jonge en strakke huid behouden? Onze Vital Skin Caps bevatten 50 mg Kelp per capsule, waardoor je al makkelijk bijna 25% van je dagelijkse behoefte aan jodium binnen krijgt met maar 1 capsule per dag! Ook bevat het andere sterke actieve stoffen zoals Q10 en Hyaluronzuur.

Moet ik nog ergens op letten bij inname van Kelp?

Ja, een te hoge inname van jodium kan de werking van de schildklier verstoren. Het Voedingscentrum schrijft de volgende aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voor:

LeeftijdADH in microgram
6-11 maanden50 mg
1-2 jaar70 mg
2-5 jaar90 mg
6-9 jaar120 mg
9-13 jaar150 mg
14-17 jaar150 mg
18+ jaar150 mg
Zwangere vrouwen200 mg
Vrouwen die borstvoeding geven200 mg

Meer lezen? Bekijk onze nieuwste blogs!

Skincare Routine Mannen: 5 handige stappen

Skincare Routine Mannen: 5 handige stappen

Skincare routine mannen? Heb je jezelf al eens afgevraagd waarom skincare routines vaak als ‘alleen voor vrouwen‘ worden beschouwd? Wij…
Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging voor mannen: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

Gezichtsreiniging is al lang niet meer alleen voor vrouwen. Ook mannen hebben baat bij een goede gezichtsreiniging routine om hun…
Zo hydrateer je als man je droge handen gedurende de dag

Zo hydrateer je als man je droge handen gedurende de dag

Heb je ook vaak last van droge handen? Veel mannen hebben te maken met een droge, schrale of geïrriteerde huid…